Hlavní obsah

Kapitán má nominaci tenistek v hlavě, ale oznámí ji až v pátek

LIBEREC

Kapitán českých tenistek má jasno o nominaci na fedcupové utkání s Italkami o postup do Světové skupiny I. Koho však Tomáš Petera pošle v Liberci z kvarteta Nicole Vaidišová, Klára Koukalová, Květa Peschkeová a Iveta Benešová do dvouher, prozradí až před pátečním losováním.

Článek

Peterovi po trénincích na rychlém taraflexu v nové hale vykrystalizovalo, které hráčce dá důvěru, ale rozhodl se, že s oznámením raději počká. "Co když se náhodou ta z těch, na kterou si myslím, že bude hrát, probudí a bude nemocná nebo se zraní. Tak raději holky držím do pátku v napětí," řekl Petera.

Žebříčkově je českou jedničkou osmadvacátá hráčka světa Nicole Vaidišová. Šestnáctiletý český talent následují Koukalová (40. na žebříčku WTA), Peschkeová (41.) a Benešová (55.). "Holky jsou vyrovnané a musím dělat mazaného a mlžit i kvůli Italům, protože vůbec netuší, kdo by mohl hrát," uvedl kapitán.

Jisté by mělo být to, že do závěrečné čtyřhry na české straně nastoupí Peschkeová s Benešovou, kterým se dařilo začátkem roku, ale už spolu od května nehrají. "Rozdělily jsme se. Skončilo to kvůli tenisovým důvodům," řekla Peschkeová.

Italský kapitán Corrado Barazzutti s určitostí na post jedničky postaví Francesku Schiavoneovou, druhou singlistkou bude buď Flavia Pennettaová nebo útočně laděná Roberta Vinciová.

Reklama

Související témata: