Hlavní obsah

Po bouřce Berdych spustil uragán. Těší se na rakouského mladíka

New York/Praha

Mohl to být pořádný fofr, ale bouřka vše zbrzdila. Přinutila tenisty čekat. Anebo vlastně urychlila. Tomáš Berdych po blescích a hromech nijak své působení na kurtu ve třetím kole US Open neprotahoval. Po dvouhodinové pauze za stavu 6:3, 1:2 sám spustil dokonalou smršť a sedmi získanými gamy v řadě zničil soupeře. Další sety vyhrál 6:2, 6:4 a jde dál.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Český tenista Tomáš Berdych v utkání 3. kola US Open s Rusem Gabašvilim.

Článek

„Jsem velmi spokojený. Byly těžké podmínky. Úplně odlišné od předešlých dnů. Je to pro mě příjemný pocit zvládnout zápas takhle," říkal po utkání pro turnajové stránky šestý nasazený Berdych. Jaký rozdíl proti předešlé čtyřhodinové bitvě s Martinem Kližanem... Tři sety s Rusem zabraly českému hráči v součtu polovinu času.

Jak si Berdych poradil s neplánovanou pauzou? Kam se uklidil? „Šatny jsou v těchto dnech prázdnější, dá se najít místo na ležení. Chce to najít klid a čekat, vše je rutina. Fungovalo to dobře," pochvaloval si s tím, že ho potěšili vytrvalí diváci. „New York je pro mě speciální, protože jsem tady hrál svůj první grandslam a navždy mi zůstane v paměti," poznamenal též poté, co vyrovnal své loňské maximum ve Flushing Meadows.

„Každý další zápas je pro mě impulsem," tvrdil dále. Teď bude čelit mladému soupeři. Po devětadvacetiletém Rusovi ho v boji o účast mezi osmičkou nejlepších čeká dvacetiletý Rakušan Dominik Thiem (45. v žebříčku), který vyřadil Feliciana Lópeze ze Španělska také hladce 6:4, 6:2, 6:3. Podle předběžného plánu se má hrát v úterý od 17 hodin našeho času (přenosy z US Open vysílá Eurosport)

„Mladíci přicházejí. Je jich tu myslím nějak víc než v předešlých dvou třech letech. Hráli jsme pořád ti samí proti sobě. Tohle jsou nové výzvy," dumal osmadvacetiletý rodák z Valašského Meziřící. S Rakušanem se na turnajích dosud míjel. „Koukal jsem právě v televizi, jak hraje. Ukazuje, jak bojovat bez nervů. Ale těším se na tenhle zápas," dodal Berdych.

Postoupí český tenista Tomáš Berdych přes Rakušana Dominika Thiema do čtvrtfinále US Open?
Ano
91,5 %
Ne
8,5 %
Celkem hlasovalo 1708 čtenářů.

Reklama

Související témata: