Hlavní obsah

Středeční program US Open: Na Djokoviče vyrukuje Murray

New York

Pokračují čtvrtfinálové bitvy, do boje při tenisovém US Open půjdou ve středu obě jedničky. Na největšího favorita mužského turnaje Novaka Djokoviče vyrukuje Andy Murray. Serenu Williamsovou se pokusí zastavit Flavia Pennettaová. Žádný Čech se ve středu ve dvouhrách nepředstaví.

Foto: Robert Deutsch, Reuters

Srb Novak Djokovič se takhle radoval z postupu do osmifinále US Open.

Článek

Brit Murray před dvěma roky na US Open triumfoval, ale letos mezi největší aspiranty na titul z Flushing Meadows rozhodně nepatřil. Negativním prognózám trochu dávalo za pravdu hned první kolo, v němž Murrayho trápily křeče a byl rád, že zápas s Nizozemcem Robinem Haasem dovedl do vítězného konce. Jeho forma jde ale stále nahoru, ze hry naposledy poslal Jo-Wilfrieda Tsongu z Francie. Bude teď stačit na Srba?

Obhájkyně titulu Serena Williamsová prošla až do čtvrtfinále hladce. Dvaatřicetiletá Američanka neztratila ani ve čtvrtém duelu v New Yorku set, v osmifinále zdolala 6:3, 6:3 Estonku Kaiu Kanepiovou.

Letos vyhrála pět turnajů, nicméně do čtvrtfinále grandslamu postoupila až ve Flushing Meadows. Její další soupeřkou bude loňská semifinalistka Pennettaová, jež porazila 7:5, 6:2 Australanku Casey Dellacquaovou, přemožitelku Karolíny Plíškové.

Středeční program tenisového US Open (začátek v 18:30 SELČ):
Kurt Arthura Ashe:
Azarenková (16-Běl.) - Makarovová (17-Rus.)
Wawrinka (3-Švýc.) - Nišikori (10-Jap.)
01:00
S. Williamsová (1-USA) - Pennettaová (11-It.)
Djokovič (1-Srb.) - Murray (8-Brit.)

Reklama

Související témata: