Hlavní obsah

Lendla přes média řešit nebudu, oznámil Berdych před odletem na Davis Cup

PRAHA

V sobotu přiletěl Tomáš Berdych z US Open, přehodil pár věcí do kufru a v neděli dopoledne už byl nachystaný na srazu české daviscupové reprezentace mířící na semifinále do Paříže. Spekulace o možné spolupráci s Ivanem Lendlem teď nejlepší český tenista rozhodně nemíní přiživovat.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Tenista Tomáš Berdych hovoří s novináři před odletem na semifinále Davisova poháru s Francií.

Článek

Neřeknete tedy nic bližšího?

Už na tiskovce v New Yorku jsem tvrdil, že to nebudu absolutně řešit přes média. Ivan (Lendl) tady se mnou není, takže to nejhorší, co by se mohlo stát, je, že by si pak četl nějaké informace v novinách. Takhle to nefunguje. Když jsem přiletěl, tak jsem náhodou v televizi zaslechl, co z toho vzniklo a dost mě to zarazilo... Znova to tedy zopakuju a třeba se to napodruhé povede: až ty informace budou k něčemu a bude tu se mnou stát Ivan, nebo kdokoli jiný, tak potom budu odpovídat na tyto otázky.

Čtvrtfinálová porážka z US Open už vás přebolela? Třeba i ve světle toho, jak Čilič zametl s Federerem?

Mrzí dál, není to nic, po čem člověk touží. Ale jde o to, jak se zápas vyvíjí. Když hrajete špatně a nepředvedete výkon, jaký chcete, pak je to těžší. Ale je to za mnou, jede se dál. Další týden je potřeba soustředit se na důležitější věci.

Stačil jste si trochu odpočinout, vyspat se?

Přesun byl rychlý, všechno na poslední chvíli. Kdybych se v Americe zdržel, tak by to asi bylo klidnější, ale tím, že sraz byl v neděli, tak se to urychlilo. Doletěl jsem v sobotu ráno, akorát jsem přebalil pár věcí. Určitě bych si to naplánoval líp, ale i tak se to dalo zvládnout.

Bude přesun na pařížskou antuku hodně ‚bolet'?

To bude strašně těžký, možná to nejtěžší. Když člověk hraje dlouhou dobu na betonu a pak je tam vložený takový týden, je to velká výzva.

Sledoval jste na amerických betonech formu Francouzů?

Forma je jedna věc a ten zápas, co nás čeká, je něco jiného. Zažili jsme utkání, kdy hráči soupeře byli ve formě, převáděli výborný tenis a stejně ten duel dopadl jinak. Uvidíme až podle pátku, jak to půjde, jak si i oni zvyknou na antuku. Taky mají za sebou dlouho dobu na betonu.

Sedí vám Francouzi jako soupeři?

Jsou to výborní hráči, bez debat. Navíc doma, s publikem v zádech. S Tsongou mám ale bilanci celkem pozitivní (5:2), i když většina zápasů se hrála na rychlých površích. S Monfilsem (3:1) mám jednu špatnou zkušenost z prvního kola loňského French Open, ale byl to zase výborný zápas. V Davis Cupu se to ovšem stejně všechno maže.

Můžou vás po všech možných zkušenostech ještě rozhodit francouzští fanoušci?

Určitě budou hodně bouřliví. To je stejné i na French Open, že atmosféra v zápasech s Francouzem se podobá spíš Davis Cupu. My si to ale vyzkoušeli v Argentině i jinde, musíme se s tím poprat.

Doporučili byste Tomáši Berdychovi spojit síly s Ivanem Lendlem?
ano
90,9 %
ne
9,1 %
Celkem hlasovalo 7113 čtenářů.

Reklama

Související témata: