Hlavní obsah

VIDEO: Tenisté už trénují v Paříži, Berdych si antukový kurt pochvaluje

Paříž

Tenisové příznivce čeká dramatický víkend! Čeští reprezentanti už se v dějišti semifinále Davisova poháru v Paříži chystají na nadcházející souboj s domácí Francií. Tým kapitána Jaroslava Navrátila si vyzkoušel centrální dvorec areálu Rolanda Garrose, kde se bude utkání hrát, a česká jednička Tomáš Berdych si nemůže antukový kurt Philippa Chatriera vynachválit.

Berdych trénuje na Stade Roland-GarrosVideo: Czech Davis Cup Team, Facebook

 
Článek

"Trénink byl výborný. Po dlouhé době na antuce, ale super. Kurt je skvěle připravený, hrát na lepším antukovém dvorci moc nejde," řekl Berdych v rozhovoru pro facebookový profil daviscupového týmu.

Češi si zvykají na antuku poté, co absolvovali v zámoří betonovou část sezóny. "Teď budeme ještě pilovat dál a chystat se na pátek," dodala česká jednička.

Zatímco zbylí tři členové týmu Radek Štěpánek, Lukáš Rosol a Jiří Veselý měli dost času na to, aby si zvykli na časový posun po vyřazení z US Open, Berdych absolvoval rychlý přesun z New Yorku v minulých dnech.

"Ten spánek je vždy takový všelijaký, hlavně ty první dva dny. Je to ale lepší a lepší. Spáč jsem dobrý, takže s tímhle se dokážu vypořádat rychle," dodal s úsměvem Berdych.

Češi od pátku do neděle zkusí v areálu, kde se hraje slavný grandslam French Open, vybojovat třetí účast ve finále po sobě. Zároveň usilují o třetí triumf v Davisově poháru za sebou.

Postoupí čeští tenisté ve Francii do finále Davisova poháru?
ano
69,2 %
ne
30,8 %
Celkem hlasovalo 8123 čtenářů.

Reklama

Související témata: