Hlavní obsah

Navrátil řeší dilema. Hnát proti Tsongovi v pátek Štěpánka, nebo zkusit Rosola?

Paříž

Pokud byl zdravý, nenechal si Radek Štěpánek nikdy ujít start v úvodní den daviscupového zápasu. A v Praze vyhlásil, že je zase připravený odehrát v semifinále proti Francii všechny tři dny.

Foto: Chuck Burton, ČTK/AP

Lukáš Rosol na turnaji ve Winston-Salemu.

Článek

České tenisty ale čeká v Paříži nejspíš nejtěžší zápas za poslední léta a ušetřené síly v něm můžou hrát klíčovou roli. Je tedy taktické hnát do boje nejzkušenějšího hráče už v pátek, když je v záloze nevyzpytatelný ranař, který dokáže šokovat i ta největší jména?

Kapitán Jaroslav Navrátil řeší velké dilema. Poslat proti nabušené francouzské jedničce Tsongovi pětatřicetiletého Štěpánka, bez jehož služeb se nemůže obejít v sobotní čtyřhře, nebo dát velkou příležitost Lukáši Rosolovi, jehož letní výsledky byly víc než solidní. „Tři dny na antuce jsou strašně namáhavé," soudí kapitán.

Navíc Štěpánek absolutně fit ještě není. Kotník, který si podvrtnul minulý týden, má stále nateklý. „Trošku jsem měl komplikace už na US Open, kde se mi stal karambol. Bouchl jsem si do kotníku raketou a otekl mi z jedné strany, ve čtvrtek jsem byl běhat, vyvrtl si ho a natekl z druhé strany," popisoval Štěpánek, který na antuce začal trénovat až v neděli.

„Radek se cítí dobře, každý den toho hodně naběhal a doktoři se o něj starají," viděl Navrátil. „Není to ale hala, kde by hrál servisy, je to o pohybu a fyzicky to bude těžké. Čtyřhra pak asi jedna z nejtěžších za dobu, co jsem kapitánem," připomněl.

Rosol věří, že dostane šanci

Na drcených cihlách je nyní bezpochyby mnohem rozehranější Rosol. „Trénoval jsem už čtyři dny v Praze, včetně fyzičky, cítím se fakt dobře," řekl nedávný vítěz turnaje z Winston-Salemu, který pevně doufá, že se na kurt v ostrém zápase v Paříži dostane.

„Hrát tři dny po sobě na antuce je velice obtížné. To víme ze čtvrtfinále z Japonska. Já věřím, že šanci dostanu," řekl Rosol, jehož největším daviscupovým zářezem jsou dvě vítězné dvouhry z loňského čtvrtfinále v Kazachstánu. „Tam jsem tu možnost dostal a věřil jsem si, že s tím výsledkem dokážu něco udělat."

V Paříži si tenisté pochvalují prostředí i péči, ale kapitánovi to v hlavě šrotuje. „Chci, aby si kluci ve středu zahráli dva tři sety naplno. Pak se uvidí. Když se budou oba cítit dobře, bude to rozhodnutí na mně," říkal Navrátil. „Nechme to na kapitánovi. Ve středu večer to asi rozsekne," tuší Rosol.

Koho byste nominovali do pátečního utkání proti francouzské jedničce Jo-Wilfriedu Tsongovi vy?
Radka Štěpánka
12,2 %
Lukáše Rosola
61,9 %
Jiřího Veselého
4,5 %
Je to v podstatě jedno. Tsonga porazí kohokoliv
21,4 %
Celkem hlasovalo 5534 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články