Hlavní obsah

Prázdný areál a dámská šatna. Tenisté poznávají Roland Garros z odlišné strany

bum (Paříž)Právo

Po tréninku zašel Lukáš Rosol do útrob areálu Roland Garros, automaticky zahnul chodbou a za pár vteřin si uvědomil, že se spletl. Jak je zvyklý z grandslamu, mířil totiž do pánské šatny, jenže česká daviscupová reprezentace je teď v Paříži doma na opačné straně, u dam.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Čeští tenisté Radek Štěpánek (vlevo) a Tomáš Berdych se chystají na semifinále Davis Cupu s Francií.

Článek

„Je to tam trochu menší," popisoval Rosol. „Ale pořád samozřejmě obrovské. Když si vzpomenu na Kazachstán, tam byla šatna asi tak desetinová," říkal 27. hráč světa.

Netradiční prostředí dámské šatny je zdrojem mnoha vtipů. Jakých? „To nebudeme publikovat," řekl Radek Štěpánek a začal se otřásat hlasitým smíchem. „Na toaletách třeba nemáme pisoáry, ty nám chybí," řekl veterán hostující sestavy. „O sprchách a záchodech toho padlo spoustu, ale taky bych to víc nerozebíral," měnil hned téma Rosol.

Z Ostravy a Prahy jsou Češi zvyklí na prostorné hokejové šatny, ale i tady se cítí komfortně. „Je to velkorysá místnost. Vůbec je to zvláštní pocit mít tu tolik místa. Jindy se tu člověk prodírá davy a teď si tu vykračujeme jako na dálnici," řekl Štěpánek.

Večer fandili fotbalistům

Pro hráče je to neznámý zážitek, když se mezi kurty Philippa Chatriera a Suzanne Lenglenové nemusejí proplétat špalíry fanoušků. „Dvakrát jsem šel do posilovny, vedli mě úplně jinou cestou než při turnaji. Chtěl jsem zkratkou, co tady máme, ale nebylo potřeba. Na Roland Garros jinak skoro nechodím ven, protože vás hned zastavují lidi. Teď jsem si to tady konečně prohlédl," divil se Tomáš Berdych.

V pondělí si Češi po večeři v japonské restauraci vyrazili na chvíli k Eiffelově věži a na Trocadéro, včera mohutně fandili u přenosu z fotbalu Česko - Nizozemsko. „Kluci to měli strašně těžké, ale my to nebudeme mít o nic lehčí," nechával se kapitán Jaroslav Navrátil inspirovat senzační výhrou fotbalistů.

Ve středu je na programu slavnostní banket, ve čtvrtek se losuje a v pátek už všechno propukne. Chatrierův kurt zaplní 15 tisíc diváků a tenistům se zase ukáže obraz Roland Garros, jak ho znají z grandslamů.

Postoupí čeští tenisté ve Francii do finále Davisova poháru?
ano
69,2 %
ne
30,8 %
Celkem hlasovalo 8123 čtenářů.

Reklama

Související témata: