Hlavní obsah

Del Potro vynechá asijskou část sezóny, návrat plánuje na říjen

New York

Argentinský tenista Juan Martín del Potro minimálně o další měsíc odložil návrat na kurty po zranění levého zápěstí. Bývalý vítěz US Open, jenž se v březnu podrobil operaci, tak zmešká asijskou část sezóny, rád by ale ještě stihl říjnové turnaje v Evropě.

Foto: Enrique Marcarian

Argentinský tenista Juan Martín Del Potro

Článek

Pětadvacetiletý bronzový medailista z olympijských her v Londýně zahájil sezónu v Sydney ziskem svého 18. titulu, od Australian Open ho ale trápily problémy se zápěstím, které se nakonec rozhodl vyřešit chirurgickým zákrokem. Zotavování po operaci pokračuje podle Del Potra dobře, na pravidelnou zápasovou zátěž ale ještě není připraven.

"Tvrdě jsem dřel, abych se připravil na comeback v Asii, kde jsem měl loni skvělé výsledky, ale bohužel to není možné," vzkázal Del Potro fanouškům na facebooku. Vítěz US Open z roku 2009 vynechá turnaj v Malajsii, který je na programu od 22. září, o týden později nebude obhajovat loňský titul v Tokiu a od 5. října nebude startovat ani na podniku Masters v Šanghaji, kde minulý rok došel až do finále.

"Budu dát pracovat za uzdravování, abych mohl odehrát evropskou sezónu na konci roku," dodal s odkazem na turnaje v Moskvě, Stockholmu a Vídni, které figurují v kalendáři ATP od 13. října.

Reklama

Související témata: