Hlavní obsah

Tsonga mě prostě přejel, nevymlouval se Rosol

bum (Paříž)Sport.czPrávo

Jestli Tomáš Berdych uhrál v prvním zápase osm gamů, Lukáš Rosol jich v jednostranném pátečním zápase s Jo-Wilfriedem Tsongou nasbíral pouze sedm. Jen v prvním setu měl český tenista jakési šance, pak už jasně kralovala francouzská jednička. Český tým prohrává v semifinále Davis Cupu ve Francii 0:2.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Zklamaný Lukáš Rosol.

Článek
Fotogalerie

Bylo pro váš svazující jít na kurt za stavu 0:1?

Ano, opravdu to bylo těžké. Věděl jsem, že budu muset hrát hodně dobře, navíc jsem cítil tlak. Měl jsem pár šancí v prvním setu, kdybych je využil, možná by to bylo jiné. Ale on byl zkrátka lepší než já.

Psychicky jste to nezvládl?

Měl jsem v podvědomí, že prohráváme. Neříkám, že by to bylo jinak, kdybychom vedli 1:0. Tak to prostě bylo, neudělali jsme s Tomem ani jeden set, dostali jsme lekci.

Jaký dojem jste měl ze svého výkonu?

Jo dneska odehrál dobrý zápas. Zvládl to prostě na domácím kurtu lépe, se svými fanoušky v zádech. Měl jsem šanci v prvním setu, kdy jsem vedl 40-0. Kdybych to udělal, třeba se to mohlo vyvíjet trochu jinak, aspoň ten úvodní set... Bohužel jsem to nevyužil, hned mě v dalším gamu brejknul. Od té doby jsem vždycky začal dobře sadu a potom mi to uteklo.

Vnímal jste nějak víc kulisu, fanoušky?

Nevadili mi, byli dneska féroví. Tsonga zkrátka odehrál mnohem lepší zápas než já. Já jsem se k tomu ani nemohl přiblížit. Prostě mě přejel, byl lepší, nenašel jsem na něj žádnou hru. Odehrál to ve velkém stylu.

Reklama