Hlavní obsah

Grafová se na jeden soutěžní zápas vrátí na tenisový kurt

Steffi Grafová se po šesti letech vrátí k soutěžnímu tenisu. Zatím se prý však nejedná o trvalý comeback. Někdejší slavná německá tenistka si zahraje jen jeden zápas za tým Houston Wranglers, který působí v americké tenisové lize.

Foto: www.values.ch

Steffi Grafová během své kariéry vyhrála dvaadvacet grandslamových titulů.

Článek

Manželka Američana Andre Agassiho, s nímž má dvě děti, však opakování nevylučuje. "Je příliš brzo na to, abych řekla, jestli bude nějaký další. V nabitém rozvrhu je to těžké," uvedla v rozhovoru pro agenturu AP.

V dnešním utkání Profesionální ligy tenisových světových týmů se Houston, kde kromě Grafové hrají i Mardy Fish a Tommy Haas, utká na domácích dvorcích se Sacramentem Capitals. V jeho sestavě se může objevit Ruska Anna Kurnikovová i Češka Nicole Vaidišová.

Šestatřicetiletá Grafová kariéru ukončila v srpnu 1999 a od té doby se věnuje mateřským povinnostem a charitě. Najít čas na přípravu pro ni prý není jednoduché. "Poslední dva týdny trochu trénuju, ale před tím to bylo velmi sporadické," řekla vítězka dvaadvaceti grandslamových turnajů.

Během kariéry vyhrála Steffi 107 turnajů

Během úspěšné kariéry někdejší světová jednička vyhrála 107 turnajů. Nyní se před návratem k soutěžnímu zápasu potýká s nervozitou a varuje fanoušky před příliš vysokým očekáváním.

"Jak bych mohla hrát stejně? Vždyť žiju úplně jiným životním stylem. Možná uvidí, že jsem trochu uvolněnější, než jsem bývala. Bude zajímavé vidět, jak to bude fungovat," uvedla tenistka, která loni v Německu sehrála exhibiční zápas s někdejší velkou rivalkou Gabrielou Sabatiniovou.

Zámořská ligová soutěž trvá tři týdny a hraje ji dvanáct smíšených týmů. Na jejich soupiskách jsou slavná tenisová jména minulosti i současnosti jako Martina Navrátilová, Martina Hingisová, Boris Becker, Jim Courier, Venus Williamsová, Maria Šarapovová, Lindsay Davenportová nebo Andy Roddick. České barvy vedle Vaidišové zastupuje Daniela Bedáňová, která působí s Navrátilovou v týmu Boston Lobsters.

Reklama