Hlavní obsah

Plíšková - Van Uytvancková 6:1, 4:6, 6:4Karolína Plíšková je v sezóně potřetí ve finále, Siniaková má první titul ze čtyřhry

Aktualizováno

Česká tenistka Karolína Plíšková porazila v semifinále turnaje v Hongkongu Alison van Uytvanckovou z Belgie 6:1, 4:6, 6:4 a potřetí v sezóně si zahraje o titul. Její soupeřkou bude Němka Sabine Lisická, která vyřadila Francescu Schiavoneovou z Itálie 6:3, 3:6, 6:2. Osmnáctiletá Kateřina Siniaková získala v Taškentu první titul ve čtyřhře na okruhu WTA, turnaj vyhrála se Srbkou Kruničovou.

Foto: Bobby Yip, Reuters

Karolína Plíškova na turnaji v Hongkongu.

Článek
Fotogalerie

Dvaadvacetiletá Plíšková už letos hrála finále v únoru v Pattayi a v květnu v Norimberku, v obou případech však prohrála. Jejím jediným dosavadním úspěchem tak je loňské vítězství na turnaji v Kuala Lumpuru, kde na okruhu WTA bojovala o titul vůbec poprvé.

"Ráda bych vyhrála další finále," řekla Plíšková na webu turnaje. "Chci se do konce roku dostat do světové dvaatřicítky, abych to měla jednodušší na Australian Open," naznačila, že by chtěla být v lednu v pavouku prvního grandslamu sezóny v Melbourne mezi nasazenými. Už nyní se bez ohledu na výsledek finále v Hongkongu posune v žebříčku WTA z 36. na 32. místo a vytvoří si nové maximum.

Proti Van Uytvanckové ovládla Plíšková bez problémů úvodní sadu, ve druhé ale pustila soupeřku do vedení 2:0 a ztrátu už nesmazala. Ve třetí se scénář opakoval, tentokrát ale česká hráčka dokázala srovnat na 4:4 a nakonec i dotáhnout utkání k postupu. "I přesto, že jsem zápas dobře začala, tak jsem cítila, že moc dobře nepodávám. Ve druhém se to projevilo, já znervózněla," řekla Plíšková. "Ve třetím setu jsem se ale uklidnila a začala hrát zase lépe."

S finalistkou loňského Wimbledonu Lisickou se Plíšková utkala zatím dvakrát a oba letošní zápasy prohrála. Německá tenistka bude usilovat o čtvrtý titul v kariéře a první od srpna 2011.

V Hongkongu je navíc Plíšková i ve hře o titul ve čtyřhře, ve které spolu s dvojčetem Kristýnou postoupily do finále. V semifinále vyřadily jinou sesterskou dvojici Čchan Chao-čching a Čchan Jüng-jan z Tchaj-wanu po setech 6:4, 4:6, 10:6 a zahrají si o třetí společný triumf.

Tenisový turnaj žen v Hongkongu (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Karolína Plíšková (3-ČR) - Van Uytvancková (Belg.) 6:1, 4:6, 6:4
Lisická (1-Něm.) - Schiavoneová (It.) 6:3, 3:6, 6:2
Čtyřhra - semifinále:
Kristýna Plíšková, Karolína Plíšková (3-ČR) - Čchan Chao-čching, Čchan Jüng-jan (1-Tchaj-wan) 6:4, 4:6, 10:6.
Tenisový turnaj žen v Taškentu (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Knappová (3-It.) - Jovanovská (1-Srb.) 6:2, 7:6 (7:4)
Čtyřhra - finále:
Kruničová, Siniaková (Srb./ČR) - Gasparjanová, Panovová (Rus.) 6:2, 6:1
Tenisový turnaj žen v Québecu (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Lučičová-Baroniová (Chorv.) - Görgesová (5-Něm.) 6:4, 5:7, 6:2
Čtyřhra - semifinále:
Hlaváčková, Görgesová, (2-ČR/Něm.) - Krejčíková, Mariaová (ČR/Něm.) 6:3, 6:3
Hradecká, Lučičová-Baroniová (3-ČR/Chorv.) - Babosová, Mladenovicová (1-Maď./Fr.) 4:6, 6:3, 11:9.

Reklama

Související témata: