Hlavní obsah

Lisická - Plíšková 7:5, 6:3Karolína Plíšková ze dvou finále v Hongkongu vyhrála deblové. Ve čtyřhře zvítězila i Hradecká

Aktualizováno

Smůla provází v letošních finálových zápasech dvouhry na okruhu WTA českou tenistku Karolínu Plíškovou. Dvaadvacetiletá hráčka na turnaji v Hongkongu podlehla nejvýše nasazené Němce Sabine Lisické navzdory slibnému začátku 5:7 a 3:6. Náladu si však spravila v deblovém finále se svým dvojčetem Kristýnou. Díky třetímu letošnímu titulu se staly druhou nejúspěšnější sesterskou dvojicí v tenisové historii. Lucie Hradecká slaví deblový titul v Québecu. Pomohla k double vítězce dvouhry Mirjaně Lučičové z Chorvatska, spolu porazily pár Hlaváčková, Görgesová.

Foto: Bobby Yip, Reuters

Vítězná Němka Sabine Lisická (vlevo) a Karolína Plíšková s trofejemi na turnaji v Hongkongu.

Článek
Fotogalerie

Karolína Plíšková nedělní finálový den v Asii nezačala špatně, ale vedení 5:1 nad Němkou Sabine Lisickou neudržela a po 78 minutách prohrála 5:7 a 3:6. Singlové finále letos prohrála už potřetí po turnajích v únoru v thajské Pattayi a v květnu v Norimberku.

V Hongkongu, kam se ženský tenis vrátil po 21 letech, toužila sérii finálových porážek ukončit a stát se podruhé v kariéře šampiónkou, což se jí prvně povedlo loni v Kuala Lumpuru. I přes závěrečnou prohru si ve světovém žebříčku polepší z 36. místa na dvaatřicáté, což je pro ni nové maximum.

Dvaadvacetileté sestry z Loun následně získaly společně křišťálovou trofej z dílny české sklářské a designérské společnosti Lasvit. První mečbol nevyužily, následně rakousko-australské dvojici Patricia Mayrová-Achleitnerová, Arina Rodionovová samy jeden odvrátily a nakonec se mladé Češky radovaly po vydřené výhře 6:2, 2:6 a 12:10.

Vyrovnaly se tak historicky druhé nejúspěšnější sesterské dvojici Ukrajinkám Aljoně a Kateryně Bondarenkovým. Suverénně nejlepší jsou americké hvězdy Serena a Venus Williamsovy s 21 společnými tituly.

Po více než roce brala další triumf

Hradecká slaví deblový titul na okruhu WTA po více než roce. Na turnaji v Québecu po boku Lučičové zvítězila ve finále 6:3 a 7:6 (10:8) nad svojí bývalou partnerkou Andreou Hlaváčkovou, která vytvořila dvojici s Němkou Julií Görgesovou.

Právě s Hlaváčkovou získala Hradecká naposledy titul, a to na loňském US Open. Spolu pak byly i ve finále v Québecu, ale tehdy neuspěly a později se rozešly. Hradecká nyní získala 18. titul v kariéře.

Lučičová-Baroniová předtím ve dvouhře ukončila 16 let dlouhé čekání na třetí titul na okruhu WTA v kariéře. Dvaatřicetiletá rodačka z Dortmundu porazila ve finále první nasazenou Američanku Venus Williamsovou 6:4, 6:3. Lučičová získala předchozí dva tituly na domácím podniku v Bolu v letech 1997 a 1998.

Tenisový turnaj žen v Hongkongu (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Lisická (1-Něm.) - Karolína Plíšková (3-ČR) 7:5, 6:3
Čtyřhra - finále:
Karolína Plíšková, Kristýna Plíšková (3-ČR) - Mayrová-Achleitnerová, Rodionovová (Rak./Austr.) 6:2, 2:6, 12:10
Tenisový turnaj žen v Québecu (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Lučičová-Baroniová (Chorv.) - V. Williamsová (1-USA) 6:4, 6:3
Čtyřhra - finále:
Hradecká, Lučičová-Baroniová (3-ČR/Chorv.) - Hlaváčková, Görgesová (2-ČR/Něm.) 6:3, 7:6 (10:8)

Reklama