Hlavní obsah

Plíšková - Kirilenková 4:6, 7:6 (7:5), 6:3Tenisová kometa! Talentovaná Plíšková si v Soulu zahraje již čtvrté letošní finále

Praha
Aktualizováno

Talentovaná česká tenistka Karolína Plíšková bude v Soulu bojovat o svůj druhý titul pod hlavičkou WTA. V semifinále si druhá nasazená poradila s Ruskou Marií Kirilenkovou po dramatickém průběhu 4:6, 7:6 a 6:3. Plíšková zažívá vynikající sezónu, v níž si zahraje již čtvrté finále na nejprestižnějším ženském tenisovém okruhu. O celkový triumf si v jihokorejské metropoli zahraje s pátou nasazenou Američankou Varvarou Lepchenkovou.

Foto: Adam Hunger, Reuters

Radost Karolíny Plíškové

Článek

Dvaadvacetiletá česká tenistka byla ve finále i na předchozím turnaji v Hongkongu, kde prohrála s Němkou Sabine Lisickou. O titul letos usilovala také v květnu v Norimberku a v únoru v thajské Pattayi, ale pokaždé neuspěla. V Soulu má další příležitost ještě vylepšit skvělou sezónu a navázat na loňský triumf z Kuala Lumpuru.

S bývalou světovou desítkou Kirilenkovou se Plíšková utkala poprvé a svedla s ní velkou bitvu, která trvala dvě a půl hodiny. K vítězství nad momentálně 155. hráčkou světového žebříčku si pomohla deseti esy, udělala však také 14 dvojchyb.

V rozhodujícím třetím setu rodačka z Loun vedla 3:0, ale Ruska dokázala vyrovnat na 3:3. V osmém gamu Kirilenková při svém servisu neuhrála ani fiftýn a Plíšková pak už bez potíží dovedla zápas k vítězství.

Finále v Tokiu budou hrát bývalé jedničky Wozniacká a Ivanovičová

Na tenisovém turnaji v Tokiu si zahrají o titul bývalé světové jedničky Caroline Wozniacká a Ana Ivanovičová. Dánská finalistka nedávného US Open v semifinále porazila Španělku Garbine Muguruzaovou, Srbka Ivanovičová vyřadila nasazenou jedničku Angelique Kerberovou po setech 7:5 a 6:3.

Wozniacká oba předchozí vzájemné zápasy s Muguruzaovou prohrála, ale tentokrát ji zdolala 6:4, 2:6, 6:2. V této sezóně si zahraje třetí finále a má šanci navázat na červencový úspěch v Istanbulu, kde vybojovala 22. titul v kariéře. V Tokiu triumfovala Wozniacká v roce 2010.

Ivanovičovou čeká letos už šesté finále, v němž bude bojovat o čtvrtý titul v sezóně a patnáctý v kariéře. S Wozniackou má příznivou bilanci 4:2, v tomto roce už ji porazila v dubnu v Monterrey.

Niculescuová uštědřila Cornetové ve finále kanára

Rumunská tenistka Monica Niculescuová vyhrála podruhé v kariéře turnaj WTA. Ve finále v čínském Kuang-čou zdolala Francouzku Alizé Cornetovou 6:4, 6:0. Svůj první titul získala šestadvacetiletá hráčka loni rovněž na tvrdém povrchu v brazilském Florianópolisu.

Niculescuovou zastihl turnaj v Kuang-čou ve výborné formě. Soutěží s dotací půl milionu dolarů prošla bez ztráty setu a prohrála v pěti zápasech dohromady jen 17 gamů. Potupného kanára nadělila šedesátá hráčka světa i v semifinále domácí tenistce Wang Ja-fan.

Turnajová dvojka Cornetová ve finálovém utkání ve druhém setu zcela odpadla, při svém servisu uhrála jen čtyři fiftýny. V celém zápase navíc udělala 12 dvojchyb. Čtyřiadvacetiletá Francouzka letos hrála finále potřetí a podruhé neuspěla. Radovala se jen v dubnu v Katovicích, kde získala čtvrtý titul v kariéře.

V Metách nebude poprvé od roku 2007 ve finále Francouz

Poprvé od roku 2007 nebude hrát o titul na turnaji v Metách francouzský tenista. Do finále halového turnaje dnes postoupili Belgičan David Goffin a Portugalec Joao Sousa.

Minimálně jeden domácí hráč figuroval v Metách ve finále v uplynulých šesti letech a v posledních pěti ročnících navíc vždy Francouzi získali titul.

Letos po nečekaném vyřazení dvojnásobného šampiona Jo-Wilfrieda Tsongy ve čtvrtfinále zůstal jako poslední v pavouku vítěz z roku 2009 Gaël Monfils, ale dnes podlehl 6:7, 2:6 Sousovi. Goffin vyřadil po setech 7:6, 6:3 Němce Jana Lennarda Struffa. Oba finalisté budou usilovat o druhý titul na okruhu ATP.

Tenisové turnaje:
Soul (tvrdý povrch, dotace 500 tisíc dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Karolína Plíšková (2-ČR) - Kirilenková (Rus.) 4:6, 7:6 (7:5), 6:3
Lepchenková (5-USA) - McHaleová (USA) 3:6, 6:1, 7:6 (7:5)
Kuang-čou v Číně (tvrdý povrch, dotace 500 tisíc dolarů):
Dvouhra - finále:
Niculescuová (Rum.) - Cornetová (2-Fr.) 6:4, 6:0
Tokio (tvrdý povrch, dotace 1 mil. dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Wozniacká (2-Dán.) - Muguruzaová (Šp.) 6:4, 2:6, 6:2
Tenisový turnaj mužů v Metách (tvrdý povrch, dotace 485.760 eur):
Dvouhra - semifinále:
Goffin (8-Belg.) - Struff (Něm.) 7:6 (7:4), 6:3.

Reklama

Související témata: