Hlavní obsah

Plíšková - Lepchenková 6:3, 6:7 (5:7), 6:2Napočtvrté to vyšlo! Karolína Plíšková zlomila v Soulu letošní finálová prokletí

Soul
Aktualizováno

Dvaadvacetiletá česká tenistka Karolína Plíšková uspěla ve svém čtvrtém letošním finále na okruhu WTA a získala titul na turnaji v Soulu. V souboji o titul v jihokorejské metropoli udolala turnajovou pětku Varvaru Lepchenkovou z USA po třísetové bitvě 6:3, 6:7 a 6:2. Nasazená dvojka Plíšková tak navázala na svůj loňský titul z Malajsie.

Foto: Ahn Young-joon, ČTK/AP

Karolína Plíšková během vítězného turnaje v Soulu.

Článek

Karolína Plíšková prožívá skvělou sezónu. Krůček od titulu zůstala už v únoru v thajské Pattayi, v květnu v Norimberku a před týdnem v Hongkongu. Další asijský podnik WTA Tour už si ale podmanila a navázala na loňský titul z Kuala Lumpuru.

„Není mezi nimi rozdíl. I když vloni jsem hrála lépe. Tady jsem se trochu trápila, ale je to titul," řekla šťastná Plíšková na tiskové konferenci po finále.

Druhá nasazená Češka bojovala s únavou, přesto v jihokorejské metropoli vyhrála všech pět zápasů, z toho tři až ve třech setech včetně finále. Přitom nebýt jejích chyb v koncovce druhé sady, mohla slavit už dříve než po dvou hodinách a čtvrt.

Plíšková se opírala o svoji tradiční útočnou hru. V první sadě se jí povedly dva brejky a bez větších problémů se ujala vedení 6:3. Pak ale neustále dotahovala náskok rodačky z Taškentu Lepchenkové. V tie-breaku tenistka z Loun prohrávala už 2:5, ale vyrovnala, jenže udělala dvě chyby v posledních dvou výměnách a zlostí praštila raketou o zem.

Vyhrála auto, řidičák ale ještě nemá

Frustraci však ze sebe Plíšková rychle shodila, získala první čtyři gamy rozhodující sady a další šanci už si nenechala vzít. „Bylo to skvělé finále a jsem šťastná, že mám druhý titul. Minulý týden jsem finále prohrála s Lisickou, teď už to vyšlo," řekla tenistka, která zůstane v žebříčku na 32. místě.

Coby šampiónku Plíškovou ke korunovaci na kurt přivezli pořadatelé sponzorským vozem Kia Sorento, které jí nyní patří. Převzala také šek na víc než 112 tisíc dolarů. „Nevěděla jsem, že dostanu také auto, to bylo obrovské překvapení. A přitom ještě ani nemám řidičák," přiznala Plíšková.

Ze Soulu se rychle přesune do čínského města Wu-chan, kde bude pokračovat v nabitém programu.

Goffin vyhrál v Metách i druhé finále na okruhu ATP

Belgický tenista David Goffin proměnil i svou druhou finálovou účast na okruhu ATP v zisk titulu. Na turnaji v Metách porazil osmý nasazený hráč Joaa Sousu z Portugalska za hodinu a 15 minut 6:4, 6:3.

Třiadvacetiletý Goffin získal premiérový titul letos v Kitzbühelu, kde se probojoval do finále poprvé v kariéře. Ve Francii dnes nedal o dva roky staršímu Sousovi šanci a stejně jako před měsícem na US Open ho hladce porazil.

Turnaj v Soulu (tvrdý povrch, dotace 500 tisíc dolarů):
Dvouhra - finále:
Karolína Plíšková (2-ČR) - Lepchenková (5-USA) 6:3, 6:7 (5:7), 6:2
Čtyřhra - finále:
Arruabarrenaová, Beguová (Šp./Rum.) - Barthelová, Minellaová (Něm./Luc.) 6:3, 6:3
Turnaj v Metách (tvrdý povrch, dotace 485.760 eur):
Dvouhra - finále:
Goffin (8-Belg.) - Sousa (6-Portug.) 6:4, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Fyrstenberg, Matkowski (3-Pol.) - Draganja, Kontinen (4-Chorv./Fin.) 6:7 (3:7), 6:3, 10:8.

Reklama

Související témata: