Hlavní obsah

Auto? Plíšková byla z ceny za triumf v Soulu překvapena. Vždyť nemám řidičák, usmívala se

Soul

Karolína Plíšková kráčí pomalu a jistě do elitní top 30! Dvaadvacetiletá česká tenistka si díky turnajovému triumfu v Soulu vylepšila své postavení na žebříčku WTA o další místo. Aktuálně jí patří už 31. pozice, přičemž třicátou Anastasii Pavljučenkovovou má doslova na dohled. Na Rusku ztrácí pouhých patnáct bodů...

Foto: Ahn Young-joon, ČTK/AP

Tenistka Karolína Plíšková slaví vítězství na turnaji v Soulu.

Článek

V březnu loňského roku se v Kuala Lumpuru poprvé výrazně zapsala do povědomí fanoušků, když slavila premiérový titul na okruhu WTA a nakoukla do první stovky.

Od té doby na sebe strhává v tenisovém světě stále větší a větší pozornost. Letos si na okruhu WTA hned třikrát zahrála finále, ani jednou ale neuspěla. Na nedávno skončeném grandslamovém US Open pronikla až do třetího kola, když vyřadila mj. bývalou světovou jedničku Anu Ivanovičovou ze Srbska. A v neděli podruhé v kariéře okusila, jak chutná radost z turnajového vítězství. Plíšková v třísetové bitvě porazila ve finále v Soulu Američanku Varvaru Lepchenkovou 6:3, 6:7 a 6:2.

Zápas trval více než dvě hodiny, Plíšková ale mohla duel ukončit mnohem dřív. Po vyhraném prvním setu však Češka ve druhém trochu polevila a sadu nakonec ztratila ve zkrácené hře.

"Ve druhém setu jsem ztratila servis, měla pak šance na rebrejk a nakonec jsem to dotáhla na stav 5:5. V tie breaku jsem ale nezahrála dobře," připustila pro oficiální internetové stránky turnaje Plíšková. "Ve třetím setu ale moje soupeřka začala víc chybovat, nevydařilo se jí několik úderů a to je asi ten důvod, proč jsem vyhrála," doplnila.

Ze Soulu spěchala do Wu-chanu

Plíšková byla mile překvapená i cenou, kterou společně s šekem na 112 467 dolarů obdržela. Z jihokorejské metropole si odveze automobil Kia Sorento. "Nevěděla jsem, že dostanu i auto. Bylo to pro mě velké překvapení. Je to úžasné. Je to moje první auto, ale řidičák ještě nemám, takže ho zatím dám jednomu ze svých přátel, který mě všude vozí," dodala na vysvětlenou.

Na odpočinek ale Plíšková zdaleka nemá čas. Ze Soulu ji čekal bleskový přesun do čínského Wu-chanu, kde již dnes v prvním kole turnaje porazila Australanku Samanthu Stosurovou dvakrát 6:4.

Reklama

Související témata: