Hlavní obsah

Nadal nebude hrát novou tenisovou soutěž IPTL, nahradí ho Federer

Dillí

Čtrnáctinásobný grandslamový vítěz Rafael Nadal se omluvil z plánované účasti v novém lukrativním projektu International Premier Tennis League (IPTL). Organizátoři na twitteru uvedli, že španělský tenista se soutěže nezúčastní kvůli zdravotním problémům. Místo něj získali více než důstojnou náhradu v podobě Švýcara Rogera Federera.

Foto: Profimedia.cz

Španělský tenista Rafael Nadal.

Článek

Nadal hrál naposledy na začátku července ve Wimbledonu, poté kvůli zranění zápěstí na okruhu ATP chyběl. Vynechat musel i US Open a na kurty by se měl vrátit koncem září v Pekingu.

Osmadvacetiletý Nadal měl být ve čtyřčlenné mezinárodní soutěži IPTL oporou týmu Indie, v němž by se sešel například s Američanem Petem Samprasem, dalším čtrnáctinásobným grandslamovým šampiónem. Španělovo místo zaujme držitel rekordních 17 titulů z turnajů velké čtyřky Federer, i když se původně stavěl k projektu zdrženlivě.

Soutěž se bude hrát od 28. listopadu do 13. prosince. Spolu s Indií v ní budou družstva Filipín, Spojených arabských emirátů a Singapuru, za které bude hrát Tomáš Berdych. Dalšími účastníky jsou například světové jedničky Novak Djokovič a Serena Williamsová, dále Andy Murray, Jo-Wilfried Tsonga, Maria Šarapovová, Ana Ivanovičová či Caroline Wozniacká. Akce má dotaci 29,7 miliónu dolarů (636 miliónů korun).

Týmy se budou utkávat v mužské a ženské dvouhře, v mužské čtyřhře a mixu a ve dvouhře legend. Hrát se bude na jeden set bez počítání na výhody.

Reklama