Hlavní obsah

Dijasová - Koukalová 6:1, 6:4Hingisová po deblovém triumfu v Číně bojuje o Turnaj mistryň, Koukalovou opět vyřadila Dijasová

Aktualizováno

Bývalá světová jednička Martina Hingisová získala v čínském Wu-chanu první deblový titul se svou novou tenisovou partnerkou Flavií Pennettaovou. Švýcarsko-italský pár zdolal ve finále Caru Blackovou ze Zimbabwe a Caroline Garciaovou z Francie 6:4, 5:7, 12:10 a živí naději na účast na Turnaji mistryň v Singapuru. Česká tenistka Klára Koukalová prohrála podruhé během necelého týdne s Kazaškou Zarinou Dijasovou.

Foto: Shizuo Kambayashi, ČTK/AP

Martina Hingisová (vlevo) v akci

Článek

Hingisová sice už dvakrát ukončila kariéru, ale loni se opět na turnaje vrátila a začala hrát pouze čtyřhru. Letos v březnu v ní po sedmi letech slavila triumf, když v Miami vyhrály s Němkou Sabine Lisickou.

Pak se Švýcarka, která v úterý oslaví 34. narozeniny, dala dohromady s Pennettaovou. V červnu byly ve finále v Eastbourne a nedávno také na US Open, uspěly až nyní ve Wu-chanu.

„Hrát s Martinou je úžasné. Je to skvělá spoluhráčka i skvělý člověk," řekla Pennettaová, rovněž bývalá jednička deblového žebříčku, pro kterou to byl 16. titul ve čtyřhře. Hingisová si vylepšila bilanci na 39. deblových triumfů.

Koukalovou znovu v 1. kole vyřadila Dijasová

Podruhé za necelý týden prohrála tenistka Klára Koukalová s kazašskou soupeřkou Zarinou Dijasovou a v 1. kole skončila i v Pekingu. V neděli jejich souboj na turnaji v jiném čínském městě Wu-chanu skončil vítězstvím Dijasové ve třech setech, dnes v Pekingu Koukalová podlehla 1:6 a 4:6.

Dvaatřicetiletá Koukalová přišla čtyřikrát o svůj servis a zahrála jen 39 vítězných míčků, zatímco dvacetiletá rodačka z Almaty si jich připsala 57. Utkání trvalo necelou hodinu. Po výrazně lepší první polovině sezóny, v níž hrála třikrát finále, se Koukalové nedaří a od Wimbledonu z 12 zápasů na okruhu WTA vyhrála jen tři.

Na turnaji v Pekingu s dotací téměř 5,5 miliónu dolarů se představí ještě další čtyři Češky v čele s čerstvou šampiónkou z Wu-chanu Petrou Kvitovou. Ta má z pozice třetí nasazené hráčky v prvním kole volný los. V čínské metropoli budou hrát i Lucie Šafářová, Karolína Plíšková a Barbora Záhlavová-Strýcová.

Murray je poprvé od loňského wimbledonského vítězství ve finále

Poprvé od loňského triumfu ve Wimbledonu si britský tenista Andy Murray zahraje finále turnaje ATP. V čínském Šen-čenu otočil zápas s Argentincem Juanem Mónacem ve výhru 2:6, 6:3, 6:0, když od stavu 3:3 ve druhém setu získal devět gamů za sebou. O 29. titul v kariéře si Murray zahraje v neděli se Španělem Tommym Robredem.

Sedmadvacetiletý Skot musí v závěru sezóny zabrat, aby se kvalifikoval mezi elitní osmičku na Turnaj mistrů v Londýně. Momentálně mu patří v pořadí této sezony jedenácté místo.

Benneteau má desátou možnost konečně vybojovat titul

Francouzský tenista Julien Benneteau se dostal třetím rokem po sobě do finále turnaje v Kuala Lumpuru a má další šanci ukončit čekání na premiérový titul. Z devíti finálových účastí zatím neproměnil v trofej ani jednu, naposledy ztroskotal před rokem právě v Malajsii. Tehdy měl proti Joau Sousovi z Portugalska dokonce mečbol.

Letos bude jeho posledním soupeřem nejvýše nasazený Japonec Kei Nišikori. Osmý hráč světa porazil Fina Jarkka Nieminena 6:3, 4:6 a 6:2 a také ho čeká desáté finále. Na kontě ale má už pět titulů. Dvaatřicetiletý Benneteau v semifinále porazil turnajovou dvojku Ernestse Gulbise z Lotyšska dvakrát 6:4. „Hraju tady dobře, podmínky mi sedí a myslím, že letos je povrch ještě trochu rychlejší. Mám další šanci, takže uvidíme," řekl francouzský tenista.

Tenisové turnaje:
Wu-chan (tvrdý povrch):
Čtyřhra - finále:
Hingisová, Pennettaová (6-Švýc./It.) - Blacková, Garciaová (8-Zimb./Fr.) 6:4, 5:7, 12:10
Šen-čen (tvrdý povrch):
Dvouhra - semifinále:
Murray (2-Brit.) - Mónaco (Arg.) 2:6, 6:3, 6:0
Robredo (4-Šp.) - Giraldo (6-Kol.) 6:1, 6:4
Kuala Lumpur (tvrdý povrch):
Dvouhra - semifinále:
Benneteau (4-Fr.) - Gulbis (2-Lot.) 6:4, 6:4
Nišikori (1-Jap.) - Nieminen (Fin.) 6:3, 4:6, 6:2
Peking (tvrdý povrch):
Ženy (dotace 5 427 105 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Ču Lin (Čína) - Pavljučenkovová (Rus.) 6:3, 3:3 skreč
Oprandiová (Švýc.) - Jovanovská (Srb.) 6:2, 6:4
Keysová - Riskeová (obě USA) 6:3, 6:7 (3:7), 7:5
Dijasová (Kaz.) - Koukalová (ČR) 6:1, 6:4
A. Radwaňská (5-Pol.) - Vandewegheová (USA) 6:4, 6:3
Čtyřhra - 1. kolo:
Chan Sin-jün, Čang Kchaj-Lin (Čína) - Jansová-Ignaciková, Karolína Plíšková (Pol./ČR) 6:4, 3:6, 10:6

Reklama