Hlavní obsah

Kvitová má jasné cíle: Turnaj mistryň a v Praze porazit Němky

Wu-chan/Praha

Cíl kvalifikovat se na tenisový Turnaj mistryň do Singapuru si Petra Kvitová splnila už tři týdny před jeho začátkem. Suverénně ovládla klání v čínském Wu-chanu a finálovým vítězstvím 6:3, 6:4 nad Eugenií Bouchardovou si připomněla i letošní titul na travnatém grandslamu, kde kanadskou jedničku také porazila.

Foto: China Daily, Reuters

Vítězka tenisového turnaje okruhu WTA v čínském Wu-chanu Petra Kvitová.

Článek

Nejlepší česká tenistka má tak stále šanci zopakovat mimořádný rok 2011, kdy k vítězství ve Wimbledonu přidala i triumfy v Turnaji mistryň a ve Fed Cupu. „Postup do Singapuru byl můj cíl, takže v tomto ohledu mám splněno. A samozřejmě chci porazit Němky," prohlásila Kvitová po čínském finále.

Ke čtrnáctému turnajovému vítězství a prémii 441 tisíc dolarů (cca 9,2 miliónu korun) se probila v asijském horku a pod smogovým oparem. „Nikdo se neptá, jaké byly podmínky," vykládala hráčka, jež dlouhodobě léčí astma. „Beru poctivě medikaci a starám se o to, takže se to lepší. V takovém počasí se odehrává dost zápasů a nebylo by úplně dobré, kdybych to nezvládala," líčila Kvitová, která v duelu s Bouchardovou nepřipustila komplikace a zvládla i nepříjemný moment v osmé hře druhé sady, kterou sporným rozhodnutím ovlivnila sudí.

Chce hrát bez nervů

Vítězka z Wu-chanu se tento týden představí v Pekingu a může být v klidu. „Sezóna bude ještě hodně dlouhá, chci hrát už trošku bez nervů." V prvním kole má Kvitová volný los, ve druhém nejspíš narazí na senzaci letošního US Open Číňanku Šuaj Pcheng.

Přehlídka osmi nejlepších tenistek sezóny začne v Singapuru 20. října. Kvitová se na ni kvalifikovala počtvrté v řadě, loni si v Turecku zahrála semifinále. „Bude to nová zkušenost. Znám jen Istanbul, který byl super. A tohle má být ještě několikrát lepší. Bude to velká show, jsem hodně zvědavá," těšila se.

V závěru roku si tak ještě hodlá vylepšit sezónu, v níž získala svůj druhý grandslam. Na druhou hráčku světového žebříčku Rumunku Halepovou ztrácí pouhých 110 bodů. „Na Masters bych ráda udělala dobrý výsledek, i když každý zápas tam bude extrémně těžký." Ale hraje se v hale a to je prostředí, kde Kvitová obvykle exceluje, což je i velký příslib pro fedcupové finále s Německem. To je na pořadu 8. a 9. listopadu v pražské O2 Areně.

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 20 : 00
20240424T20 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík