Hlavní obsah

Dojatá Kvitová se slzami v očích promluvila v Pekingu k loučící se Li Na

Peking

Velmi dojemnou rozlučku s profesionální kariérou připravili pro čínskou tenistku Li Na pořadatelé turnaje v Pekingu. Dvaatřicetiletá hráčka oznámila své rozhodnutí, o němž se už delší dobu spekulovalo, minulý týden. Nyní si se slzami v očích mohla vychutnat oficiální ceremoniál v hlavním městě své země.

Foto: Petar Kujundzic, Reuters

Čínská tenistka Li Na v objetí s Petrou Kvitovou při slavnostní rozlučce s kariérou.

Článek
Fotogalerie

S dvojnásobnou grandslamovou šampiónkou se přišli rozloučit funkcionáři i hráčky, které se účastní probíhajícího turnaje, mezi nimž nechyběla třeba i Lucie Šafářová, ale také Petra Kvitová, která se coby velká kamarádka Li Na ujala slova za své spoluhráčky.

Hned při prvním slově se české tenisové jedničce znatelně roztřásl hlas a brzy se ani ona nemohla ubránit slzám. „Je pro mě velkou ctí, že mohu promluvit za všechny hráčky WTA. Když jsi oznámila konec svojí kariéry, byla to opravdu smutná zpráva pro náš sport. Všechny víme, jak velká šampiónka a hlavně skvělý člověk jsi," rozpovídala se Kvitová před zaplněnou halou.

Díky, šampiónko!

„Jsme smutné z toho, že se s námi loučíš, ale přejeme ti všechno nejlepší do dalšího života. Pro tenis jsi toho udělala hrozně moc, tvůj příběh je velmi inspirující. Ale to nejdůležitější, co chci teď říct, je: Díky, že jsi byla naší soupeřkou, naší inspirací a kamarádkou. Budeš nám chybět, šampiónko," zakončila svůj projev česká tenistka.

Dojetí v hale by se v tu chvíli dalo krájet, slzám se neubránily ani další tenistky. Překvapením ceremoniálu byl příchod španělské hvězdy Rafaela Nadala, jenž loučící se hráčce přinesl květiny.

Li Na odehrála poslední zápas kariéry na letošním Wimbledonu, kde ve třetím kole nestačila na Češku Barboru Záhlavovou-Strýcovou. Profesionální tenis opouští na páté příčce žebříčku WTA, jejím maximem přitom byla druhá příčka.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori