Hlavní obsah

Češi si na Hopman Cupu zahrají i proti Sereně Williamsové

Lucie Šafářová s Radkem Štěpánkem byli pro lednový Hopman Cup nasazeni do skupiny A společně s Kanadou, Itálií a favorizovaným týmem USA, který tvoří světová jednička Serena Williamsová a deblový šampión Wimbledonu Jack Sock. Tradiční soutěž v australském Perthu se uskuteční 4. až 10. ledna.

Foto: Mike Segar, Reuters

Američanka Serena Williamsová

Článek

Účast Williamsové, jež hrála Hopmanův pohár dvakrát a pokaždé ho vyhrála, potvrdili australští pořadatelé dnes. Hlavní hvězda ženského tenisu turnaj mixů ovládla v roce 2003 s Jamesem Blakem a sezónu 2008 začala triumfem s Mardym Fishem.

Kanadu budou reprezentovat Eugenie Bouchardová s Vaskem Pospisilem, italský pár tvoří Flavia Pennettaová a Fabio Fognini. Ve skupině B jsou obhájci Hopman Cupu Alizé Cornetová, Jo-Wilfried Tsonga z Francie, dále domácí Casey Dellacquaová s Nickem Kyrgiosem, polská dvojice Agnieszka Radwaňská, Jerzy Janowicz a Britové Andy Murray, Heather Watsonová.

"Máme devět hráčů ze současné elitní dvacítky žebříčku včetně tří z Top Ten a světovou jedničku Serenu Williamsovou, která nedávno vyhrála pošesté US Open a je jednou z nejúspěšnějších tenistek historie," připomněl pyšně ředitel turnaje Paul Kilderry.

"Těším se na návrat do Perthu i na tamní zoo. Tenis je individuální sport, ráda budu zase součástí týmu a hrát za svoji zem. Už jsem dlouho Hopman Cup nehrála, bude to skvělá příprava na začátek roku," citoval web turnaje majitelku 18 grandslamových titulů Williamsovou.

Štěpánek si zahrál v Perthu poprvé letos, Šafářová se Hopmanova poháru zúčastní potřetí. Turnaj zahájí 4. ledna zápasem s Kanadou, pak je čeká Itálie a na závěr tým USA. Finále sehrají vítězové skupin.

Reklama

Související témata: