Hlavní obsah

Deblistka Peschkeová si pošesté zahraje Turnaj mistryň

Peking

Tenistka Květa Peschkeová si pošesté v kariéře zahraje čtyřhru na Turnaji mistryň. Na vrchol sezóny, který se premiérově uskuteční v Singapuru, se kvalifikovala se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou.

Foto: Profimedia.cz

Česká deblistka Květa Peschkeová.

Článek

"Jsem nadšená a těším se. Je to odměna za celý rok, proto je to mimořádný turnaj. Uvidíme, jak obstojíme," citoval devětatřicetiletou Češku web WTA.

Peschkeová se na Turnaj mistryň dostala znovu po třech letech. Se Srebotnikovou hrály Masters v letech 2010 a 2011 a vždy prohrály ve finále. Předtím si závěrečný podnik sezóny zahrála s Australankou Rennae Stubbsovou v letech 2007 a 2008 a poprvé v roce 2006 s Italkou Francescou Schiavoneovou.

Peschkeová a Srebotniková letos vyhrály turnaj v Římě, což byl jejich desátý společný titul. Nejlepší sezónu prožila česko-slovinská dvojice v roce 2011, kdy vyhrála grandslamový Wimbledon a společně vévodila deblovému žebříčku WTA.

Turnaj mistryň v Singapuru uvidí koncem října dvě české tenistky. Před Peschkeovou se do dvouhry kvalifikovala vítězka Wimbledonu Petra Kvitová.

Všech osm účastnic dvouhry už je podle neoficiálních propočtů kompletní. Ke Kvitové, Sereně Williamsové, Marii Šarapovové a Simoně Halepové přibyly během turnaje v Pekingu Eugenie Bouchardová, Agnieszka Radwaňská, Ana Ivanovičová a Caroline Wozniacká.

Šanci ve čtyřhře naopak zřejmě definitivně pohřbila někdejší švýcarská hvězda Martina Hingisová, jež v minulosti už dvakrát ukončila kariéru. Po titulu v minulém týdnu v čínském Wu-chanu totiž s Italkou Flavií Pennettaovou vypadly z pekingského turnaje už v 2. kole. V deblové soutěži Turnaje mistryň zbývají ještě dvě volná místa, Hingisová s Pennettaovou jsou v žebříčku po Singapur deváté.

Reklama