Hlavní obsah

Vaidišová se odhlásila z dvou turnajů ITF, v Linci bude chybět Šafářová

Peking
Aktualizováno

Pauza tenistky Nicole Vaidišové, která v polovině září odstartovala svůj comeback na kurty, bude delší, než se původně očekávalo. Češka oproti původním předpokladům vynechá turnaje v Rock Hill příští týden a následující ve Florence. Bojovat o body do žebříčku WTA příští týden nebude ani Lucie Šafářová, která se pro nespecifikované zdravotní potíže odhlásila z turnaje v Linci.

Foto: Profimedia.cz

Tenistka Nicole Vaidišová po svém comebacku

Článek

Důvod odstoupení z obou turnajů Vaidišová nezveřejnila. Pětadvacetiletá rodačka z Norimberka by se podle serveru nicole-vaidisova.com měla objevit až na turnaji v Maconu, který začíná 20. října, a posléze v New Braunfels. Oba turnaje jsou dotované částkou 50 tisíc dolarů.

Vaidišová se do víru profesionálního tenisu vrátila po čtyř a půlleté přestávce. V Albuquerque vypadla ve 2. kole, následující týden v Las Vegas dosáhla na čtvrtfinále.

Šafářová nenastoupí v Linci

Šafářová ve třetím kole turnaje v Pekingu dlouho vzdorovala světové jedničce Sereně Williamsové, kterou dokonce ve druhém setu porazila 6:1, nakonec ale prohrála ve třech setech a po dlouhé asijské túře se vrací do Evropy.

„Dneska to proti Sereně nevyšlo - 1:6, 6:1, 2:6. Po 22 dnech v Asii je čas letět domů. V první řadě se chci dát dohromady zdravotně a potom, doufám, stihnu turnaj v Moskvě! Z turnaje v Linci jsem se bohužel musela odhlásit," napsala ve čtvrtek Šafářová na svém facebookovém účtu.

Turnaj v Moskvě začíná 13. října.

Reklama