Hlavní obsah

Williamsová kvůli bolavému kolenu zpochybnila start na Turnaji mistryň

Za dva týdny by měla Serena Williamsová bojovat o třetí titul z Turnaje mistryň za sebou, ale zatím vůbec neví, zda do Singapuru odjede. Světová tenisová jednička má totiž poraněné levé koleno, kvůli němuž odstoupila z turnaje v Pekingu. Chce se vydat za odborníky do Evropy a podstoupit důkladná vyšetření, aby zjistili, jak je situace vážná.

Foto: Mike Segar, Reuters

Serena Williamsová po triumfu při US Open.

Článek

"Už ve čtvrtek jsem kvůli bolesti málem nešla na kurt, nakonec jsem se rozhodla na poslední chvíli. A abych byla upřímná, zhoršilo se to," řekla dnes v Pekingu, když vysvětlovala, proč nenastoupila do čtvrtfinále proti Australance Samanthě Stosurové. Ta díky tomu ušetřila síly před sobotním semifinále s Petrou Kvitovou.

V minulém týdnu na turnaji ve Wu-chanu skolila Williamsovou viróza, zdravotní problémy měla i ve Wimbledonu, kde nebyla schopna hrát čtyřhru se sestrou Venus. Po třech měsících řeší další problém se svým tělem. "Cítím, jak v koleni škube, když sedím, stojím. Nejhorší to je, když podávám, protože na levé koleno dopadám," řekla den poté, co ve 3. kole porazila Lucii Šafářovou 2:1 na sety.

"Zatím nebyl čas, abych šla na magnetickou rezonanci, ale určitě půjdu. Zřejmě odletím do Evropy za mými doktory," nastínila nejbližší plán. Zda se dá do pořádku do Turnaje mistryň začínajícího 20. října, netuší. "Kdyby to bylo takhle, nebylo by rozumné tam hrát," připustila.

Reklama

Související témata: