Hlavní obsah

Po pekingském šoku Berdych oznámil, že se záhy sejde s Lendlem

Peking/Praha

V nedělním finále by Tomáši Berdychovi asi nepomohl nikdo a nic. Ani kdyby mu radila plejáda slavných borců. S úžasem sledoval, jak ho v pekingském finále Novak Djokovič poslal z kurtu. Srb pro něj dnes byl zjevně nehratelným soupeřem. Po boji Berdych naznačil jakým směrem se ubírají jeho plány. Brzy zřejmě dojde k očekávanému kroku. Podle všeho spojí síly se slavným jménem Ivana Lendla. To vše proto, aby se v kariéře pod jeho trenérským vedením dostal ještě o kus dál.

Foto: Petr Horník, Právo

Tenisová legenda Ivan Lendl.

Článek

Po turnaji v Šanghaji, který se hraje příští týden, se sejde s bývalým prvním hráčem světa. A možná trenérská spolupráce bude určitě tématem hovoru.

"Po turnaji v Šanghaji budeme mít schůzku. Budu mít s Ivanem setkání. To je vše, co k tomu teď můžu říci," poznamenal Berdych na tiskové konferenci v Pekingu po  finále, v kterém prohrál s Djokovičem jasně 0:6 a 2:6. Alespoň odvrátil potupného druhého kanára.

"Narazil jsem ve finále na někoho, koho jsem ještě v životě neviděl," viděl Berdych zřetelný rozdíl. Ale dokázal se nad to povznést. V závěru duelu nabízel raketu sběrači míčků. "To, co dneska (Djokovič) předvedl, bylo vážně mimořádné. Opravdu není moc co dodat, úplně mě vymetl z kurtu," pravil.

Berdychovo spojení s Lendlem se více než zřetelně nabízí už od letošního května. Lendl totiž na jaře ukončil spolupráci s Andym Murraym, kterého vedl od prosince 2011. Brita dovedl k olympijskému zlatu a dvěma grandslamovým titulům - i k tomu zvláště vytouženému na trávě ve Wimbledonu. Útok na grandslamovou trofej je i v Berdychových plánech.

Reklama

  Bejlek - Blinkovová dnes 17 : 30
20240424T17 : 30:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík