Hlavní obsah

H+H se dávají dohromady na Fed Cup. Vydrží jim to i pro příští rok?

Praha

Pro nezainteresované to byl šok, když Andrea Hlaváčková před rokem oznámila tenisový rozchod s Lucií Hradeckou. Rozpadl se úspěšný pár, který získal dva grandslamové tituly i stříbro z olympiády. Vztahy mezi někdejšími kamarádkami se ocitly na bodu mrazu a nikdo se nenadál, že by ještě někdy došlo ke znovuzrození dvojice H+H.

Foto: Facebook

Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká (vpravo) společně odehrají před finále Fed Cupu dva turnaje.

Článek

Po roce je ale všechno jinak. Fedcupový kapitán Petr Pála zařadil obě hráčky do širší nominace na pražské finále s Německem. Jednou z variant, které má šéf české lavičky v hlavě, je poslat na debl právě Hlaváčkovou s Hradeckou. „Výborně se doplňovaly, hrály rychle, přísně, aktivně," vypočítával Pála.

Když své rozhodnutí tenistkám oznámil, inspiroval je, aby se před Fed Cupem rozehrály na menších turnajích. Společně tak Hlaváčková s Hradeckou nastoupí ve Francii v Poitiers a v Nantes. „Je potřeba formu pořádně načasovat. Sice spolu dlouho nehrály, ale dobře se znají, takže by to nemuselo trvat dlouho," míní Pála. „Kdyby došlo na náš start, budeme připravené," řekla Hradecká.

Obě bývalé parťačky totiž vzaly nominační zprávu s nadšením. „Strašně se těším, vždycky je u toho neskutečná atmosféra," líčila Hradecká. „Jsme s Luckou v kontaktu delší dobu. Řekly jsme si, že to zkusíme, když to bude potřeba," prozradila Hlaváčková. „A souhra? Určitě to bude lehčí než na začátku. Sedneme, pokecáme, potkáme se na kurtu. Známe se, hodně jsme odehrály, za jednu sezónu se toho moc nezmění. Jinak by nám kapitán důvěru nedával," tvrdila osmadvacetiletá tenistka z Plzně.

"Blbá nálada" nehrozí

Na přelomu roku panovalo mezi vítězkami Roland Garros 2011 a Flushing Meadows 2013 značné napětí. Čas ale nejostřejší hrany dost zaoblil. Pála se proto nebojí, že na sebe H+H budou při finále vrhat nevraživé pohledy a na ostatní členky týmu přenesou "blbou náladu". „Neměl by být problém, už je to nějaká doba. Nemusí spolu dvě hráčky chodit každý den na večeři, aby vytvořily dobrý deblový pár," tvrdil kapitán.

Zda je obnovení úspěšné dvojice jen krátkodobou epizodou, nebo se čeští fanoušci mají připravit na další velké výsledky, to je prozatím ukryto závojem tajemství. „Nebudu předbíhat. Uvidíme," pravila opatrně Hradecká. „Rozhovory se vedou, nabídky jsem dostala od několika hráček. Až budu mít finální rozhodnutí, oznámím ho. Nechci teď spekulovat," uvedla Hlaváčková.

Konečný verdikt se bude odvíjet i od toho, co H+H společně prožijí v následujícím měsíci a zda 9. listopadu budou slavit s Fed Cupem nad hlavou.

Měly by Hlaváčková s Hradeckou hrát společně čtyřhru i po finále Fed Cupu?
Ano
95,7 %
Ne
4,3 %
Celkem hlasovalo 5243 čtenářů.

Reklama

  Bejlek - Blinkovová dnes 19 : 00
20240424T19 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík