Hlavní obsah

Lendl po tréninku s Berdychem nestačil na největšího rivala. Po bitvě prohrál s McEnroem

Někdejší fenomenální tenista Ivan Lendl má i dávno po ukončení profesionální kariéry pořádně napilno. V pondělí v pražské Stromovce strávil hodinu na kurtu při společném tréninku s Tomášem Berdychem, s nímž se však nakonec na očekávané spolupráci nedohodl. Ve středu se pak postavil v Bratislavě na dvorci proti svému největšímu rivalovi.

Foto: Petr Horník, Právo

Ivan Lendl prohrál v Bratislavě s Johnem McEnroem.

Článek

A tentokrát měl navrch slavný bouřlivák John McEnroe, jenž v bratislavském Národním tenisovém centru porazil Lendla 7:6 (7:4), 4:6 a 10:5. A Američan, jenž má s československým rodákem z dob profesionální kariéry negativní bilanci 15-21, se z výhry pochopitelně náležitě radoval.

„Z vítězství mám velkou radost. Ivan hrál výborně, ale v tie breaku už může vyhrát kdokoliv. Bylo tady super obecenstvo," pochvaloval si McEnroe. V podobném duchu se vyjádřil i Lendl. „V Bratislavě jsem jako doma, vždy se mi tu líbilo. John výborně servíroval, těžko se mi jeho podání četlo," uznal osminásobný grandslamový šampión.

Zavzpomínali na památné duely

Nutno říct, že McEnroe nezůstal nic dlužen své pověsti, raketou mrštil poprvé už v prvním gamu, když nesouhlasil s verdiktem rozhodčího.

Po utkání se samozřejmě zavzpomínalo i na památné duely obou vynikajících hráčů na okruhu ATP. Pochopitelně přišlo na přetřes i finále Roland Garros v roce 1984, v němž už McEnroe vedl 2:0 na sety, ale z titulu se nakonec radoval Lendl.

„Tohle byla moje nejhorší porážka v kariéře. Grandslam v Paříži jsem nikdy nevyhrál a tehdy jsem měl k triumfu opravdu blízko. Nerad na ten zápas vzpomínám," přiznal McEnroe.

Reklama

Související témata: