Hlavní obsah

Vítěz US Open Čilič si poprvé zahraje na Turnaji mistrů

ítěz US Open Marin Čilič si poprvé v kariéře zahraje na Turnaji mistrů. Šestadvacetiletý Chorvat se kvalifikoval do Londýna jako celkově pátý tenista. Velkou šanci na účast ve finále sezóny ATP Tour má i Tomáš Berdych, jemuž v letošním žebříčku patří sedmé místo.

Foto: Aly Song, Reuters

Chorvat Marin Čilič si zahraje v Londýně.

Článek

Čilič, jehož trénuje wimbledonský šampion Goran Ivaniševič, v tomto roce získal tři tituly. Triumfoval na domácí půdě v Záhřebu, poté v Delray Beach a před měsícem v New Yorku poprvé pozvednul nad hlavu grandslamovou trofej.

Jistý start na Turnaji mistrů měli už dříve Srb Novak Djokovič, Švýcaři Roger Federer a Stan Wawrinka a Španěl Rafael Nadal, jehož účast v Londýně je však kvůli hrozící operaci slepého střeva ohrožena.

Čilič získal jistotu Turnaje mistrů po zveřejnění losu turnaje ve Valencii, jenž se hraje příští týden. Nyní je totiž jisté, že Wawrinka nemůže v letošním žebříčku klesnout níž než na sedmou pozici. Proto má zajištěnou účast i Čilič, neboť se buď vejde mezi nejlepších sedm, nebo bude nejlepším z letošních grandslamových šampionů na osmé až dvacáté pozici.

Po tomto víkendu budou mít tenisté na sbírání bodů pro Londýn ještě dva týdny.

Reklama