Hlavní obsah

Kvitová šla na Šarapovovou bez tréninku. Ruska před jejím výkonem smekla

Singapur

Jako den a noc byly rozdílné výkony české tenistky Petry Kvitové v utkáních na Turnaji mistryň proti Agnieszce Radwaňské a Marii Šarapovové. Ospalé představení z úvodního duelu vystřídala skvělá jízda a hladké vítězství proti druhé jmenované Rusce. Teď česká reprezentantka doufá, že stejné představení zopakuje i v pátečním duelu proti Carolině Wozniacké a zajistí si postup do semifinále.

Foto: Edgar Su, Reuters

Česká tenistka Petra Kvitová při utkání na Turnaji mistryň proti MArii Šarapovové.

Článek

„Věděla jsem, že ten dnešní zápas bude jiný než s Radwaňskou a že mi to možná bude víc vyhovovat. Od Agy (Radwaňské) to nelítá, jsou delší výměny, je tam všechno na mně, což je náročné psychicky i fyzicky. Věděla jsem, že s Marií to bude hra, která poletí. Je to příjemnější a mám větší chuť do toho chodit," porovnávala Kvitová oba duely v rozhovoru pro Radiožurnál.

Na její tvrdou hru často neměla světová dvojka protizbraň. V přestřelkách od základní čáry měla většinou česká hráčka navrch. A to se podepsalo i na sebevědomí Šarapovové, která si několikrát zkomplikovala situaci dvojchybami.

Ruska neměla odpověď

Nakonec Češce podlehla potřetí v kariéře v devátém vzájemném zápase. „Necítila jsem se tak agilní jako v předchozích zápasech proti ní. Nereagovala jsem tak dobře na její tvrdé údery. Petra hraje ráda agresivně, trefuje míčky naplno a umisťuje je hluboko do kurtu. Moje údery kontrovala extrémně dobře a já jsem prostě nebyla připravená zahrát další míč," vysekla poklonu soupeřce Šarapovová.

Teniska z Fulneku zvolila před čtvrtečním duelem poměrně nezvyklou přípravu. „Ten první zápas byl nepovedený, působila ospale. Přemýšleli jsme, co s tím. Já viděl jediné řešení v tom, že den před zápasem nepůjde hrát vůbec. Věděla, že nemá šanci, když se nezvedne v energii a v projevu. Pak může teprve používat nějaké taktické prvky, které můžou platit na soupeřku, což se jí povedlo," pochvaloval si kouč dvojnásobné wimbledonské šampiónky David Kotyza.

Vítězství dalo Kvitové naději na postup do semifinále. Do něj s jistotou postoupí jen, když v závěrečném duelu Bílé skupiny porazí dosud suverénní Caroline Wozniackou ve dvou setech, i když postup jí za jistých okolností může zajistit i porážka. „Můžeme postoupit ještě všechny čtyři. Mě ale zajímá jenom zápas s Carolinou," nechtěla spekulovat.

S Dánkou, která se v závěru sezóny dostává do skvělé formy, má zatím vyrovnanou bilanci 4:4. Z posledních čtyř duelů Kvitová prohrála jen jednou. Ale uvědomuje si, že bývalá světová jednička svoji hru zlepšila. „Dlouho jsem s ní nehrála. Dál skvěle běhá, ale zlepšila se a hraje útočněji," všimla si.

Kvitová nastoupí v pátek proti Wozniacké až po zápase Šarapovové s Radwaňskou, takže bude už přesně vědět, jaký výsledek jí bude k postupu stačit. Utkání by mělo začít kolem 9 hodiny středoevropského času (vysílá Slovaksport2), v podrobné on-line reportáži ho můžete sledovat na Sport.cz.

Postoupí Petra Kvitová do semifinále Turnaje mistryň?
Kvitová porazí Wozniackou 2:0 a postoupí
53,9 %
Kvitová nad Wozniackou zvítězí 2:1 a postoupí
17,3 %
Kvitová zdolá Wozniackou 2:1, ale na postup to stačit nebude
3,7 %
Kvitová prohraje 1:2 na sety s Wozniackou, přesto ale postoupí
3,9 %
Kvitová s Wozniackou prohraje 1:2 a nepostoupí
6,2 %
Wozniacká vyhraje nad Kvitovou 2:0 na sety
15 %
Celkem hlasovalo 12430 čtenářů.

Reklama