Hlavní obsah

Karolína Plíšková je náhradnicí na Turnaj šampiónek

Vydařená sezóna, v níž Karolína Plíšková získala dva turnajové triumfy a vyhoupla se až na aktuální 24. pozici světového žebříčku WTA, přináší své ovoce. Mladá česká tenistka je první náhradnicí na Turnaj šampiónek v Sofii. Akce pro letošní vítězky turnajů WTA, které se nekvalifikovaly na Turnaj mistryň, se uskuteční v bulharské metropoli příští týden.

Foto: Kerstin Joensson, ČTK/AP

Karolína Plíšková se raduje během finálového zápasu v Linci s Italkou Giorgiovou.

Článek

Účastnicemi osmičlenného Turnaje šampiónek jsou Ruska Jekatěrina Makarovová, Slovenka Dominika Cibulková, Němka Andrea Petkovicová, Španělky Carla Suárezová a Garbine Muguruzaová, Francouzka Alizé Cornetová a na divoké karty Italka Flavia Pennettaová a domácí Cvetana Pironkovová.

Turnaj šampiónek se koná od roku 2009 a kvalifikuje se něj šest nejlepších letošních vítězek alespoň jednoho turnaje WTA, které se nedostaly na Turnaj mistryň, a dvě hráčky na divokou kartu. Karolína Plíšková letos získala tituly v Soulu a v Linci a v žebříčku pro Sofii skončila osmá.

Dvaadvacetiletá Plíšková se po Turnaji šampiónek se připojí k českému týmu na finále Fed Cupu proti Němkám v Praze, protože se dostala do širší nominace kapitána Petra Pály.

Reklama