Hlavní obsah

VIDEO: Místo gratulace ukázal Murraymu zdvižené prostředníčky. Skot jej dojatě objal

Valencie

Duely mezi Tommym Robredem a loňským wimbledonským vítězem Andym Murraym se v průběhu času proměnily v epické tenisové bitvy. Posledních pět vzájemných zápasů Španěl prohrál, před měsícem v čínském Šen-čenu totiž nedokázal proměnit ve vítězství ani pět poskytnutých mečbolů. Stejná situace se opakovala i v nedělním finále před domácím publikem ve Valencii a Robredo tentokrát nedokázal skrýt velké zklamání.

Robredo ukázal Murraymu prostředníček

 
Článek

Valencijské finále bylo na okruhu ATP letos vůbec nejdelší a oba borci ze sebe za skoro tři a půl hodiny vydali na kurtu úplně všechno. Robredo nakonec doplatil na opakování měsíc starého scénáře z Šen-čenu a opět promarnil hned pět nabídnutých možností utkání definitivně získat ve svůj prospěch.

Dvaatřicetiletý veterán vstoupil do zápasu velmi dobře a na úkor skotského favorita získal první sadu v poměru 6:3. V tie breaku té druhé měl dokonce dva mečboly a už se zřejmě viděl s pohárem oslavně zdviženým nad hlavou. Jenže Murray, který má v závěru sezóny skvělou formu a za poslední měsíc již opanoval tři turnaje, to nevzdal, a vývoj zkrácené hry druhého setu obrátil.

V rozhodujícím dějství vedl Robredo za frenetického povzbuzování krajanů ve Valencii 4:3 poté, co Skotovi dokázal prolomit podání, jenže Murray se ihned vzchopil, a úspěšným brejkem si vynutil dramatické vyvrcholení v další zkrácené hře. V ní pak odvrátil další tři sokovy mečboly a po závěrečném vítězném bekhendu upadl štěstím na podlahu kurtu.

Zdvižené prostředníčky

Tou dobou už na něj čekal o síť opřený, zlomený Španěl, aby si mohl po dalším nezapomenutelném zápase s protihráčem uznale potřást pravicí. Když se ale Murray zvedl a opilý štěstím dopotácel k pásce, stalo se něco zvláštního.

Robredo totiž z bezprostřední blízkosti ukázal směrem k Murraymu obvykle velmi neslušné gesto, které se v tomto případě skládalo rovnou ze dvou zdvižených prostředníčků. Nešlo ovšem o pokus soupeře vulgárně napadnout, ale jen o vyjádření vcelku pochopitelného vnitřního zmaru. Proto se ani Murray nijak neurazil, situaci pochopil, a oba vyčerpaní hrdinové velkého tenisového večera si místo bulvární kontroverze prostě lidsky padli v přátelské obětí.

Bezprostředně po zápase se pak v Robredovi rychle proměnilo obrovské zklamání v pocit opodstatněného zadostiučinění. „Byl to úžasný zápas, takový si musíte užít,“ uvědomoval si španělský tenista. „Někdo bohužel musel vyhrát, rozhodlo pár míčů. Až sezóna skončí a podívám se znova na tenhle zápas proti jednomu z nejlepších hráčů současnosti, budu mít radost,“ svěřil se.

Vybojuje si Andy Murray po slabém startu do sezóny účast na Turnaji mistrů?
Ano, skvělou formu si udrží.
70,6 %
Ano a kvůli tomu se na elitním podniku nepředstaví Tomáš Berdych.
16 %
Ne, po skvělém měsíci půjdou jeho výkony dolů.
13,4 %
Celkem hlasovalo 3800 čtenářů.

Reklama

Související témata: