Hlavní obsah

Komu připadne Černý Petr? Kvarteto pro finále Fed Cupu bude jasné až hodinu před losem

Prostějov/Stuttgart

O tom, kdo z pětice Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Karolína Plíšková, Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková zůstane v týmu pro finále tenisového Fed Cupu proti Německu, Petr Pála definitivně rozhodne až hodinu před losem zápasů. V oficiální nominaci, kterou ve středu nehrající kapitán oznámil, zatím nefiguruje Hlaváčková.

Foto: Kerstin Joensson, ČTK/AP

Karolína Plíšková s trofejí pro vítězku tenisového turnaje v Linci. Zahraje si i finále Fed Cupu?

Článek
Fotogalerie

„Ta nominace je jen formální. Nahlásili jsme čtyři hráčky podle momentálního pořadí v žebříčku. Fakticky ale budeme čekat do poslední chvíle. Hlaváčková zůstává součástí týmu a není vyloučené, že se do něj nakonec i vejde," vysvětlil Pála.

O tom, zda do čtyřhry, pokud by se hrála, počítá s někdejším velmi úspěšným párem Hlaváčková - Hradecká, které se po rozchodu znovu daly dohromady, však spekulovat nechtěl. „Stát se může cokoliv. Některá z holek se třeba může zranit. Uvidíme," nechtěl být konkrétní Pála.

Kvarteto tenistek, které nakonec vybere, by mělo ve dnech 8. a 9. listopadu v pražské O2 areně čelit čtveřici Angelique Kerberová, Andrea Petkovicová, Sabine Lisická a Julia Görgesová. Náhradnicí je deblistka Anna-Lena Grönefeldová. „Neberu to ale jako stoprocentní. I soupeř má možnost udělat změnu," podotkl Pála a zároveň vyjádřil přesvědčení, že bude mít šťastnou ruku. „Strašně se už těšíme, očekáváme parádní atmosféru a věříme v úspěch," dodal nehrající kapitán českého družstva.

Pomoci by našim hráčkám mělo i plné hlediště. „Už teď je z 13 tisíc vstupenek přes 12 tisíc prodáno," prozradil Miroslav Černošek šéf České sportovní, která utkání organizačně zajišťuje. Prozradil také, že úvodního ceremoniálu finále a také prvního hracího dne se zúčastní kromě generality ITF i prezident České republiky Miloš Zeman.

Nominace na finále Fed Cupu:
ČR: Kvitová (4. dvouhra WTA), Šafářová (16.), Karolína Plíšková (24.), Hradecká (160./22. čtyřhra WTA), náhradnice Hlaváčková (166./16.). Kapitán: Petr Pála.
Německo: Kerberová (10.), Petkovicová (17.), Lisická (27.), Görgesová (74.), náhradnice Grönefeldová (35. čtyřhra WTA). Kapitánka: Barbara Rittnerová.

Reklama

Související témata: