Hlavní obsah

Němky jsou po úspěchu neskutečně hladové, varuje před finále Fed Cupu Pála

Prostějov

České tenistky jsou velmi blízko k tomu, aby po roční pauze znovu zvedly nad hlavu pohár pro vítězky Fed Cupu. Posledním týmem, který je může o trofej připravit, je silné Německo. Nehrající kapitán Petr Pála přesto věří, že v pražské O2 areně budou příští víkend slavit domácí hráčky.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Nehrající kapitán Petr Pála (vlevo) oznámil nominaci na finále Fed Cupu. Nechybí v ní Petra Kvitová ani Lucie Šafářová (druhá zprava).

Článek
Fotogalerie

Jak byste charakterizoval čtveřici hráček, které pro finále Fed Cupu nominoval váš německý protějšek?

Nemá cenu hovořit konkrétně o každé zvlášť. Tým je ale hodně silný. Myslím, že patří mezi dva nejtěžší, na které jsme mohli doma narazit. Tím druhým myslím Ameriku v nejsilnější sestavě. Jsme sice mírnými favority, ale stejně jako my mají jednu holku ve světové desítce Kerberovou a jednu, která už hrála finále grandslamu, tedy Lisickou. A co je nejdůležitější, o úspěch v této soutěži se snaží již pár let a vždycky jim to někdo překazil, jako třeba my ve Stuttgartu. Snaží se pro to dělat maximum, pokaždé hrají v nejsilnější sestavě, jsou neskutečně hladové Fed Cup vyhrát.

My ale zase známe, jak chutná vítězství...

Ano. To je naše velká devíza. Může to být i výhodou.

Kdo podle vás nastoupí v singlech?

Nevím. Nedokážu na to odpovědět. Kádr mají široký a do dvouher hodně možností. Záležet určitě bude na zdravotním stavu, na aktuální formě.

Tak alespoň prozraďte vaše přání?

Nechci říkat, s kým bych chtěl, aby naše holky hrály. Ani to, koho si nepřejeme. Toho se z taktických důvodů zdržím.

Vy to asi budete mít jednodušší?

V našem případě platí to samé. Rozhodovat se budu mimo jiné i podle toho, co vyčtu z tréninků. Určitě se podívám, jak Němky hrají, na koho se připravují, zda vůbec budou trénovat s někým, kdo hraje levou rukou. Zkrátka uvidím, s čím přijedou.

Jak už jste říkal, stát proti vám budou hráčky nesmírně kvalitní. Jak jsou ale odolné? Troufnete si odhadnout, jak zareagují v kotli, který je čeká?

Neumím to odhadnout. Jde o individuální záležitost. Někoho to může vynést, jiného strašně svázat. Určitě to ale bude jiné než první, či druhé kolo.

Který tým vyhraje letos finále Fed Cupu?
Česko
90 %
Německo
10 %
Celkem hlasovalo 13288 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články