Hlavní obsah

Vyprodáno? Potřebujeme to jako sůl, burcuje před finálovou bitvou s Němkami Kvitová

Prostějov

Nejlepší česká tenistka Petra Kvitová se po nepodařeném Turnaji mistryň v Singapuru a po krátkém odpočinku doma již stihla aklimatizovat. V současné době se čtvrtá hráčka světa pomalu vrhá do přípravy, aby sezónu zakončila úspěšným finále Fed Cupu proti Německu. To se hraje 8. a 9. listopadu v pražské O2 aréně.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Petra Kvitová povede český fedcupový tým proti Německu.

Článek

Jak to po návratu ze Singapuru zvládáte?

Únava byla značná. Vrátila jsem se o víkendu a čtyři dny jsem odpočívala. Teď už jsem ale zase v pohodě. Šlo to docela rychle. Včera jsem si poprvé zaběhala, dnes začínám s kondicí a zítra už i s tenisovou raketou.

Jak se na finále s Němkami těšíte?

Strašně moc. Jako vždycky. Fed Cup mám ráda. Je to týmová soutěž a to je něco úplně jiného než normální turnaje. Finále bude obrovským zážitkem. Už jsme to s holkama zažily a víme, jaké to je, jaké je ho vyhrát. Budeme se snažit to zopakovat.

Únava je veliká a vy si sezónu prodlužujete o dalších čtrnáct dnů?

Preferovala bych, kdyby se fedcupové finále hrálo už tento týden. Sezóna je přece jen hodně, hodně dlouhá. Nebudu si ale stěžovat, když jde o finále takové soutěže a ještě doma. Zahrát si ho je každého sen, takže proti rozhodně nejsem ani já.

Jak byste charakterizovala tým, který proti vám bude stát?

Je to velmi silný soupeř a to nejen na tenisovém kurtu. Němky mají skvělou partu a Fed Cup si hodně užívají. Mají ho také moc rády a po dlouhé době jsou ve finále a to je pro ně obrovskou motivací. Myslím, že v O2 areně nechají úplně všechno, prostě co mohou. Ve Fed Cupu navíc hrají o trochu lépe než na turnajích. Atmosféra týmové soutěže je vždy vyhecuje.

Vy jste na tom podobně. Souhlasíte?

Jistě. Navíc víme, jaké to je finále hrát, i vyhrát. Zkušenosti by mohly hrát pro nás. Na druhé straně, ony zase budou hrát venku a tak nebudou až pod takovým tlakem, jako by byly v domácím prostředí.

Jedničkou Německa je Kerberová, dvojkou Petkovicová. Co k těmto hráčkám říct?

Kerberová je hodně nebezpečná levačka. Moje bilance s ní je hodně vyrovnaná. Myslím, že 3:2 v můj prospěch. S Petkovicovou jsem na tom hůře. Je to však už strašně dlouhá doba, co jsme spolu hrály naposledy. Vybavuji si ovšem, že poslední zápasy s ní se mi úplně nepovedly. Ale jak říkám, je to už dlouho a hodně věcí se změnilo. Každá jsme trošku jiná.

V poslední době se hodně spekulovalo o tom, kdo je favoritem. Třeba právě Kerberová tvrdila, že vy to nejste. Co vy na to?

Nezajímá mě to. Všechno se stejně ukáže až na kurtu. Fed Cup je jiný. Žebříčky se v něm v podstatě mažou, nepočítají. Neřeším to.

Podle posledních zpráv by O2 arena měla být vyprodaná.

To je výborná zpráva. Jsme za to moc rády a věříme, že nám naši fanoušci jako vždycky pomohou. Potřebovat to budeme jako sůl.

Tlak na vás určitě bude značný. Němky na tom v tomto směru, jak jste řekla, budou asi lépe. Ustojíte to?

Nevidím v tom problém. Jsme zvyklé, že se od nás očekávají jen vítězství. Vyhrát navíc chceme a uděláme maximum, aby se nám to podařilo.

Který tým vyhraje letos finále Fed Cupu?
Česko
90 %
Německo
10 %
Celkem hlasovalo 13288 čtenářů.

Reklama

Související témata: