Hlavní obsah

Štěpánek dobil baterky a odjel do Ameriky vyhrávat

PRAHA

Výtečnou náladou hýřil před čtvrtečním odletem do Ameriky na sérii turnajů Radek Štěpánek. Po krátkém účinkování ve švýcarském Gstaadu, kde vypadl ve druhém kole s krajanem Čermákem, již toho měl plné zuby, a tak si nekompromisně naordinoval turnajové volno.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Radek Štěpánek předvedl bojovný výkon, ale na Rusa Davyděnka nestačil.

Článek

"Už jsem se cítil moc fyzicky i psychicky unavený. Jel jsem na pět dní na Moravu k rodičům a podívat se na bratrova syna. Taky jsem si vypil slivovici. Týden jsem raketu nevzal do ruky," liboval si tenista, který se letos protlačil do elitní dvacítky světového žebříčku. "Dobil jsem baterky a teď mám chuť zase bojovat. Cítím opět hlad po vítězství," sršela z něj energie.

K duhu šla rodákovi z Karviné dvoutýdenní příprava, v němž hrála významnou roli i regenerace pod dohledem kondičního trenéra Marka Všetíčka. "Proto se mi vyhýbají od loňska zranění, a tak mohu systematicky pracovat na tenise," pochvaloval si, že je fit.

Tréninkovou lopotu v Praze si pak zpestřil na stadiónu v Letňanech, kde si obul brusle. "Stál jsem na nich teprve potřetí v životě. Dostal jsem zabrat už při oblékání hokejové výstroje. Jarda Jágr mě učil, že musím mít hokejku pořád na ledě. Po hodině bruslení mě ale tak bolela ruka, že jsem ji dva dny nezvedl nad rameno," líčil, jak přičichl k hokeji.

"To není lehký sport," vysekl pak poklonu jeho vyznavačům a hlásil také, že se po roce a půl dostal dvakrát na golf. "A hned jsem porazil kamaráda," pochlubil se, že i tahle mimotenisová vložka při zbrojení na tenisovou túru v zámoří se mu vydařila.

Cíle posunul, tlak necítí

Ještě ve středu odpoledne si na štvanických kurtech pod pražícím sluncem finalista letošního turnaje v Miláně zatrénoval. "Zatím nemám sbaleno," hlásil den před odletem, že tato činnost ho teprve čeká. Pro rozptýlení si hodlal přibalit DVD s bondovkami, Pelíšky, Pupendem a Třemi oříšky pro Popelku.

"Nechápu lidi, co dělají atentáty. Vnímám to, ale neovlivním to a nemohu se tím zatěžovat. Létání jsem se nikdy nebál, letadlo beru jako dopravní prostředek," zvážněla na chviličku před cestou za oceán jinak žoviální současná česká tenisová jednička a osmnáctka ve světovém pořadí.

Na šestadvacetiletého tenistu čekají turnaje na betonech ve Washingtonu, Montrealu a Cincinnati a pak dvoutýdenní ladění formy s trenérem Petrem Kordou na Floridě na poslední letošní grandslamový podnik - US Open v New Yorku.

"Když se jsem dostal do dvacítky, tak jsem si cíl zase posunul. Ale necítím tlak, že se musím vrátit jako hráč první patnáctky nebo desítky. Chci tam odevzdat všechno, co bude v mých silách," svěřil se s odhodláním před cestou "za velkou louži" tenista, jenž v tomto roce zatím vydělal na turnajích 485 785 dolarů.

"Loni se mi v Americe nedařilo, takže tam nejedu obhajovat body. Chci tedy něco uhrát," přál si.

Reklama

  Bejlek - Blinkovová dnes 19 : 45
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík