Hlavní obsah

Berdych - Raonic 3:6, 6:3, 5:7Rozjetého Raonice v Paříži nezastavil ani Berdych

Paříž
Aktualizováno

Tomáš Berdych si finále na turnaji Masters v Paříži nezahraje. V sobotním semifinálovém duelu nestačil na Kanaďana Milose Raonice, jemuž podlehl po setech 3:6, 6:3 a 5:7. Berdych si v Paříži bez ohledu na vyřazení zajistil účast na Turnaji mistrů v Londýně. Raonic bude hrát v nedělním finále proti Novaku Djokovičovi, který v semifinále vyřadil Japonce Nišikoriho hladce 6:2 a 6:3.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Český tenista Tomáš Berdych během utkání s Kanaďanem Raonicem.

Článek

Pátý hráč žebříčku ATP Berdych měl být v duelu se světovou desítkou papírovým favoritem, vzájemná bilance ale hovořila pro kanadského tenistu, který v dosavadních třech zápasech Berdycha dvakrát porazil.

Český tenista nezvládl v semifinálové bitvě servisů poslední game před případným rozhodujícím tie-breakem. Za stavu 1:1 na sety a 5:6 ve třetím udělal při podání dvě dvojchyby a dvě nevynucené chyby. Frustrovaný po ztrátě vyrovnaného duelu pak jedinou ranou o zem zničil svoji raketu.

"Není moc co říci, zkrátka jsem úplně zkazil poslední hru. Byl to můj nejhorší game v turnaji. To byl jediný rozdíl v utkání, které tak skončilo trpce," řekl Berdych na tiskové konferenci. "Jsou dny jako ten dnešní, kdy se všechno daří a najednou je všechno pryč," doplnil.

Berdych tak v Paříži nenaváže na svůj triumf z roku 2005. Letos vybojoval tituly v únoru v Rotterdamu a před dvěma týdny ve Stockholmu. Ve finále byl v tomto roce také v Dubaji, portugalském Oeiras a Pekingu.

Nyní má český hráč týden volna. Závěrečný podnik sezony, který bude rozlosován v pondělí, začne v neděli 9. listopadu.

Petkovicová může do Prahy přijet jako vítězka Turnaje šampiónek

Německá tenistka Andrea Petkovicová si před nadcházejícím finále Fed Cupu proti českému týmu v Praze zahraje o titul na Turnaji šampionek. V Sofii v semifinále porazila i podruhé v kariéře Španělku Garbine Muguruzaovou 6:1 a 6:4 a může získat třetí triumf v sezóně. Poslední soupeřkou čtvrté nasazené Němky bude Italka Flavia Pennettaová, jež porazila 6:4, 6:2 Španělku Carlu Suárezovou.

Sedmadvacetiletá Petkovicová vyhrála v dubnu turnaj v Charlestonu a poté v červenci další antukový podnik v Bad Gasteinu, kde získala čtvrtý titul. O pátý bude usilovat v neděli v Sofii, kde potvrdila vzestup formy poté, co na předchozích turnajích v Lucemburku a Linci prohrála hned první zápas.

"Zase hraje uvolněně. Tahle forma a s ní spojené sebevědomí přišly právě včas na Prahu," řekla agentuře SID spokojená kapitánka německého týmu Barbara Rittnerová.

Paříž (tvrdý povrch, dotace 3 452 415 eur)
Dvouhra - semifinále:
Raonic (7-Kan.) - Berdych (5-ČR) 6:3, 3:6, 7:5
Djokovič (1-Srb.) - Nišikori (6-Jap.) 6:2, 6:3
Turnaj šampiónek v Sofii (tvrdý povrch, dotace 750 000 dolarů)
Semifinále:
Petkovicová (4-Něm.) - Muguruzaová (7-Šp.) 6:1, 6:4
Pennettaová (3-It.) - Suárezová (5-Šp.) 6:4, 6:2

Reklama

Související témata: