Hlavní obsah

Djokovič - Raonic 6:2, 6:3Djokovič opět slaví v Paříži titul

Aktualizováno

Novak Djokovič získal v Paříži svůj dvacátý titul z turnaje Masters. Světová tenisová jednička ve finále porazila Kanaďana Milose Raonice 6:2, 6:3. Srb si navíc připsal 600. vítězství na okruhu ATP. Raonic, který v semifinále vyřadil Tomáše Berdycha, podlehl Djokovičovi i ve čtvrtém vzájemném zápase. Srbský favorit jako první dokázal titul ve francouzské metropoli obhájit a turnaj ovládl již potřetí. Poprvé se mu to povedlo v roce 2009.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Srbský tenista Novak Djokovič s trofejí pro vítěze turnaje v Paříži.

Článek

S Raonicem se Djokovič vypořádal za hodinu a 24 minut. „Odehrál jsem nejlepší zápas za celý týden, zrovna když to bylo potřeba," liboval si.

V hale Bercy hrál Djokovič první turnaj po nedávném narození syna, které se ale na jeho koncentraci na kurtu nijak neprojevilo. V pěti zápasech neztratil ani set a úspěšně hájí pozici světové jedničky, o kterou by ho mohl po Turnaji mistrů teoreticky připravit Roger Federer. V Paříži legendární Švýcar vypadl ve čtvrtfinále s Raonicem a na Djokoviče nyní ztrácí v žebříčku 1310 bodů. Neporažený vítěz Turnaje mistrů může získat maximálně 1500 bodů.

„Vidím to teď líp než před týdnem, to je jasné," řekl k boji o tenisový trůn Djokovič. „Pomohlo mi, že jsem tu vyhrál a že hraji dobře. Cítím se v hale výborně," pochvaloval si.

Djokovič prodloužil neporazitelnost v hale na 27 zápasů a získal šestý titul v tomto roce, z toho čtvrtý z turnajů Masters. Na jaře vyhrál v Indian Wells, Miami a Římě. Z ATP Tour má už 47 triumfů.

Čtyřhru v Paříži ovládli američtí bratři Bob a Mike Bryanové a dokázali jako první tenisté v historii zvítězit - v singlu či deblu - na šesti turnajích Masters v sezoně. Ve finále zdolali polsko-rakouský pár Marcin Matkowski, Jürgen Melzer a přidali do sbírky už 102. titul.

Petkovicová vyhrála před fedcupovým finále Turnaj šampiónek

Německá tenistka Andrea Petkovicová přijede v příštím týdnu na finále Fed Cupu do Prahy jako vítězka Turnaje šampiónek. Sedmnáctá hráčka světového žebříčku zdolala ve finále v Sofii Italku Flavii Pennettaovou 1:6, 6:4, 6:3.

O titul se hrálo téměř dvě a čtvrt hodiny. Petkovicové úvodní set vůbec nevyšel, ale v druhém se karta obrátila. Do rozhodujícího dějství vstoupila lépe třetí nasazená Italka, jenže od stavu 2:0 už dokázala získat jen jedinou hru.

Sedmadvacetiletá Petkovicová tak vyhrála třetí turnaj v sezoně a pátý v kariéře. Letos triumfovala i v dubnu v Charlestonu a v červenci na dalším antukovém podniku v Bad Gasteinu. V Sofii potvrdila vzestup formy poté, co na předchozích turnajích v Lucemburku a v Linci prohrála hned první zápas.

V Sofii se Turnaj šampiónek hrál naposledy, od příštího roku se přesune do Číny a postoupí na něj dvanáct tenistek místo dosavadních osmi.

Tenisový turnaj mužů v Paříži (tvrdý povrch)
Dvouhra - finále:
Djokovič (1-Srb.) - Raonic (7-Kan.) 6:2, 6:3.
Čtyřhra - finále:
B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Matkowski, J. Melzer (Pol./Rak.) 7:6 (7:5), 5:7, 10:6.
Tenisový Turnaj šampionek v Sofii (tvrdý povrch):
Finále:
Petkovicová (4-Něm.) - Pennettaová (3-It.) 1:6, 6:4, 6:3.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner