Hlavní obsah

Asi melu z posledního, vtipkovala Kvitová. Spoléhá na energii od fanoušků

Praha

První tréninky před finále Fed Cupu má za sebou a teď jen věří, že ze sebe o víkendu vydoluje ještě nějaké zbytky energie. Na Turnaji mistryň ji totiž Petra Kvitová hledala jen s velkými obtížemi. „V Singapuru jsem byla prázdná,“ povzdechla si česká jednička, na jejíž rány levačkou domácí fanoušci spoléhají.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Petra Kvitová při tréninku před finále Fed Cupu ČR - Německo.

Článek
Fotogalerie

Po úterní dopolední přípravě také vypadala trochu přepadle, pohuble... „V poslední době mi to hodně lidí říká. Asi melu z posledního," snažila se žertovat. „Sezóna je trochu delší, už bych radši odpočívala. Ale hrát na Masters a pak finále Fed Cupu by si přála každá hráčka a já nejsem výjimka," připustila Kvitová. Po dlouhé cestě z Asie přivítala pár dnů volna, které strávila sladkým nicneděláním. „Taky časový posun udělal své. Ale jsem zdravá, nic mě nebolí a to je hlavní."

Vzpomínky na finále 2012, kdy v O2 Areně slavila se spoluhráčkami triumf nad Srbskem, ale české jedničce okamžitě naskočily. „Doufám, že energie, která tu vždycky z lidí proudila, mě zase požene dopředu."

Partnerka Kvitové při tréninkové seanci necítila na spoluhráčce nějaké problémy. „Řekla bych, že Péťa je ve své klasické pohodě, hrála velice dobře. Měla jsem docela problém to stíhat," líčila Lucie Hradecká.

Však byl také pražský kurt stavěn českým tenistkám přímo na míru. „Je rychlý, pár tréninků bude stačit, abych si na něj zvykla. Údery trochu sjíždí, platit bude rychlost a samozřejmě pořádný servis. Hlavně, aby to bralo tu správnou leváckou zatáčku," přála si.

Před dvěma lety hrály Češky první kolo v Německu a hotovo bylo už po třetí dvouhře. Kvitová získala dva body, oba její zápasy s Lisickou i s Görgesovou ale byly obrovské bitvy, které klidně mohly skončit opačným výsledkem. „Němky mají strašně silný tým. Petkovicová teď navíc vyhrála Turnaj šampiónek. Určitě jsou sebevědomé a chtějí hodně vyhrát," vycítila Kvitová hlad soupeřek po trofeji, která jim nepatřila už 22 let.

Jenomže české zbraně jsou také masivní. „Na tomto povrchu jsme ještě neprohrály. Publikum je naše velká opora." Pro své blízké si také Kvitová zamluvila třicet lístků. „V tom nejsem mezi holkami výjimka," usmála se.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články