Hlavní obsah

K triumfu ve Fed Cupu stačí jediná výhra. Dorazí Němky Kvitová?

Zatím všechno vypadá náramně. V sobotu neztratily české tenistky v úvodních dvouhrách pražského fedcupového finále s Německem ani set. Na třetí bod, který by rozhodl o definitivním triumfu, tak mají dnes tři pokusy. Petra Kvitová chce ale zvládnout už ten první.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Česká tenistka Petra Kvitová oslavuje vítězství v prvním utkání finále Fed Cupu s Andreou Petkovicovou z Německa.

Článek
Fotogalerie

„Věřím, že Péťa to dorazí," přála si po výhře nad německou jedničkou Angelique Kerberovou Lucie Šafářová. Otázkou je, proti komu vlastně Kvitová dnes od 13 hodin nastoupí. „Máme tip, ale nechci to říkat," tajnůstkařil opět kapitán Petr Pála. Pak ale připustil, že počítá spíš se startem Sabine Lisické. Němečtí novináři už to také považovali za hotovou věc.

Kerberová totiž ve druhé dvouhře v obou setech ztratila náskok a psychicky z toho rozhodně není v pohodě. Držitelka ženského světového rekordu v rychlosti podání Lisická přezdívaná ‚Bum Bum Bine' má nyní Němkám vrátit naději.

Kvitová má proti 27. hráčce světa bilanci 2:1, utkala se s ní ve Fed Cupu už předloni v prvním kole ve Stuttgartu a po třísetové bitvě tam stanovila stav na 3:0 pro Češky. Kéž by se historie zase opakovala.

„Jsem moc rád, jak se holky v sobotu popraly s nervozitou. Zvládly to mnohem lépe než Němky. Teď si nezbývá přát, abychom mohli slavit už po zápase Petry," řekl kapitán Pála.

Reklama

Související témata: