Hlavní obsah

Tenistky v Praze nezvládly atmosféru a dostaly lekci! Místo trofeje jen slzy, píší v Německu

Praha

Především psychicky nezvládnuté duely Angelique Kerberové a Andrey Petkovicové v sobotních dvouhrách označuje německý tisk jako hlavní příčinu porážky týmu kapitánky Barbary Rittnerové v pražském finále Fed Cupu, které rozhodly české tenistky ve svůj prospěch už po třech zápasech.

Foto: Petr Horník, Právo

Německé tenistky utěšují Angelique Kerberovou po nedělní porážce od Petry Kvitové, která dokonala triumf České republiky v pražském finále Fed Cupu.

Článek

"Kerberovou a Petkovicovou v sobotu totálně zaskočila atmosféra v hale," napsal například sportovní magazín Kicker. Hlavně od Kerberové se proti Lucii Šafářové čekalo vítězství, jenže světové desítka i přes vedení 4:2 v obou setech koncovky ani jednoho z nich nezvládla.

Německé tenistky tak po sobotě prohrávaly 0:2 a jejich naděje na vítězství klesly na minimum. Kerberová v neděli nakonec po téměř tříhodinovém maratónu podlehla Petře Kvitové a bylo rozhodnuto.

"Sen je pryč. Německý tým dostal lekci. Historický comeback se nekonal. Po bláznivém zápase objala Petkovicová svoji kamarádku Kerberovou a utěšovala plačící jedničku německého týmu. Ta v prvotřídním zápase proti dvojnásobné wimbledonské šampiónce Petře Kvitové prohrála a naděje Německa na třetí triumf ve Fed Cupu po letech 1987 a 1992 byly zničeny," popisuje konec německého snu magazín.

Nepomohli ani Neuer a Grafová

"Zklamání bylo obrovské, bylo patrné i bez pohledu do tváře německé hráčky. Kerberová vydřela po spektakulárním výkonu proti Kvitové set, ale byl to jen začátek konce. Hlavy v německém táboře v nedělním odpoledni nakonec klesly hodně hluboko. Přitom všichni tolik doufali, že fedcupová pohádka bude mít v Praze šťastný konec," rozebírá finále list Süddeutsche Zeitung.

"Franz Beckenbauer, Manuel Neuer i Sigmar Gabriel posílali do Prahy povzbuzující zprávy s touhou, aby se titul vrátil po 22 letech do Německa. Kerberovou, Petkovicovou, Lisickou a Görgesovou dokonce zastihla i zpráva od Steffi Grafové," připomněl deník podporu směřující z Německa do České republiky.

Ta ale přišla vniveč. "Slzy místo velkého triumfu. V bouřlivé tenisové aréně v Praze německý fedcupový tým kolem Angelique Kerberové a Andrey Petkovicové dostal za vyučenou. Šanci na první titul po 22 letech promarnily německé hráčky nečekaně hladce. Češky naproti tomu slaví už potřetí během posledních čtyř let," připomněl server n-tv.de.

Reklama

Související témata: