Hlavní obsah

Dimitrov chodí s Šarapovovou, co víc by chtěl? smál se vtipálek Djokovič

Londýn

Zatímco bulharský tenista Grigor Dimitrov se na poslední chvíli na Turnaj mistrů neprobojoval, Srb Novak Djokovič je považován za největšího favorita na třetí výhru prestižního turnaje v řadě. To potvrdil i v úvodním utkání, v němž povolil Marinu Čiličovi z Chorvatska pouhé dva gamy. Sedmadvacetiletý Srb se ale domnívá, že Dimitrov může v budoucnosti ovládnout některý z grandslamových turnajů.

Foto: Toby Melville, Reuters

Rozesmátý srbský tenista Novak Djokovič

Článek

Dimitrov je považovaný za jednoho z nejnadějnějších tenistů současnosti, kteří by mohli převzít štafetu po Rogeru Federerovi, Novaku Djokovičovi či Rafaelu Nadalovi. „Je to tak. Pobral hodně talentu, navíc dobře vypadá, mluví dobrou angličtinou a má Marii Šarapovovou za přítelkyni. Co víc by chtěl?" smál se Djokovič v narážce na to, že Dimitrov v Londýně, narozdíl od Srba, není.

Djokovič se s Dimitrovem utkal za poslední dva roky hned pětkrát. A před rokem na madridské antuce ho Bulhar dokázal jedinkrát v životě překonat. Vyrovnaný zápas oba odehráli také v semifinále letošního Wimbledonu, kde Srb zvítězil 3:1. Dva ze tří vítězných setů ale získal až v tie breaku. A ve finále pak zdolal i Rogera Federera.

„Dimitrov je skvělý kluk. Vynikající hráč s jednoznačným potenciálem vyhrát jeden den grandslamový turnaj," dodal Djokovič pro espn.co.uk. „Už nyní na sobě velmi tvrdě pracuje, dostal se až do semifinále Wimbledonu. A v tom jsme hráli přes tři hodiny a oba museli předvést to nejlepší," vzpomíná Djokovič.

Bělehradský rodák se stal letos poprvé otcem, když mu manželka Jelena porodila syna Stefana. A po výhře dvakrát 6:1 nad Čiličem ho rozesmálo označení jednoho z novinářů, že je ve svých sedmadvaceti letech veterán. „Veterán? Díky!" rozesmál se. „Necítím se jako veterán, ale už jsem otec... Doufám, že jsem ještě nedosáhl etapy, abych byl nazýván veteránem," dodal.

Vyhraje Grigor Dimitrov v budoucnu některý z grandslamových titulů?
Ano
72,1 %
Ne
27,9 %
Celkem hlasovalo 10412 čtenářů.

Reklama

Související témata: