Hlavní obsah

Djokovič - Federer bez bojeVelkolepá tenisová bitva se nekoná! Federer vzdal finále Turnaje mistrů proti Djokovičovi

Londýn

Z velkého finálového souboje mezi světovou tenisovou jedničkou a dvojkou nic nebude. Roger Federer totiž kvůli zranění v utkání o titul na londýnském Turnaji mistrů proti Novaku Djokovičovi nenastoupí. Srb si tak připíše třetí triumf na finálovém turnaji ATP v řadě.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Tenista Roger Federer se chystá oznámit fanouškům v Londýně, že do finále Turnaje mistrů nenastoupí.

Článek
Fotogalerie

Federer v sobotu bojoval v téměř tříhodinové semifinálové bitvě až do půlnoci proti krajanovi Stanu Wawrinkovi, jemuž utekl ze čtyř mečbolů. Před finále se v londýnské O2 Areně omluvil fanouškům s tím, že není na finálový zápas zdravotně fit. Šestinásobnému vítězi Turnaje mistrů se vrátily bolesti zad.

„Je mi to líto. Doufám, že to pochopíte. Chtěl jsem před vás osobně předstoupit a vysvětlit moji situaci. Dělal jsem vše, co jsem mohl. Vzal jsem si prášky proti bolesti, až do poslední chvíle jsem odpočíval, ale prostě nejsem schopen na této úrovni s Novakem hrát. V mém věku by to byl velký risk," omlouval se švýcarský tenista.

Fanoušci tak místo duelu o titul uvidí exhibiční zápas mezi Djokovičem a domácím Andym Murraym. Britský tenista následně nastoupí do čtyřhry po boku Johna McEnroea proti Timu Henmanovi a Patu Cashovi.

Federer by měl spolu s Wawrinkou příští týden nastoupit ve finále Davisova poháru proti Francii.

Počtvrté se radovali z triumfu na Turnaji mistrů američtí bratři Bob a Mike Bryanovi, kteří ve finále čtyřhry porazili chorvatsko-brazilský pár Ivan Dodig, Marcelo Melo 6:7, 6:2 a 10:7.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 6,5 miliónu dolarů):
Dvouhra - finále:
Djokovič (1-Srb.) - Federer (2-Švýc.) bez boje.
Čtyřhra - finále:
B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Dodig, Melo (7-Chorv./Braz.) 6:7 (5:7), 6:2, 10:7.

Reklama

Související témata: