Hlavní obsah

Berdych v semifinále turnaje ve Washingtonu

PRAHA

Tomáš Berdych postoupil na turnaji ve Washingtonu do semifinále a stále tak zůstává ve hře o svůj druhý titul na okruhu ATP. Český tenista měl ve čtvrtfinále pevné nervy, protože domácího Američana Bobbyho Reynoldse, který dostal od pořadatelů divokou kartu, porazil dvakrát v tie-breaku.

Článek

Berdychovým semifinálovým soupeřem bude washingtonský šampión z roku 2002 a další Američan James Blake.

Berdychovým letošním maximem je finálová účast ve švédském Bastadu, jediný titul pak oslavil loni v Palermu. Druhou semifinálovou dvojici tvoří nejvýše nasazený Američan Andy Roddick a Paradorn Srichaphan z Thajska.

Tenistům v pátek ve Washingtonu ubíralo při zápase síly vedro dosahující až osmatřiceti stupňů Celsia, ve hře jsou pro všechny podíly z dotace 600 000 dolarů.

Clijstersová nestačila na Číňanku Šuaj Pcheng

Zkušená Francouzka Mary Pierceová zůstala na turnaji WTA v San Diegu poslední nasazenou tenistkou, spolu s ní jsou v semifinále tři Asiatky. O největší překvapení se postarala Číňanka Šuaj Pcheng, která vyřadila bývalou světovou jedničku Belgičanku Kim Clijstersovou.

Šuaj Pcheng, která žije na Floridě a vlastní osm titulů z turnajů ITF, vyhrála nad belgickou favoritkou dvakrát 6:4. Ukončila tak její dvouletou neporazitelnost na americké půdě, kde Clijstersová vyhrála 26 zápasů za sebou na tvrdém povrchu. "Nic jsem od toho nečekala, jen jsem si říkala, že pokud dostanu šanci, zkusím pár bodů uhrát," řekla devatenáctiletá Číňanka, která se s Clijstersovou utkala poprvé.

Dnes vyzve Šuaj Pcheng Pierceovou, o druhé místo ve finále podniku s dotací 1,3 miliónu dolarů svedou japonský souboj Ai Sugijamaová a Akiko Morigamiová.

WASHINGTON
Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych (10-ČR) - Reynolds (USA) 7:6 (7:5), 7:6 (11:9), Roddick (1-USA) - Karlovič (Chorv.) 6:7 (7:9), 7:5, 6:4, Srichaphan (13-Thaj.) - Horna (Peru) 6:4, 7:5, Blake (USA) - Clément (Fr.) 6:3, 6:2.
SAN DIEGO
Dvouhra - čtvrtfinále:
Šuaj Pcheng (Čína) - Clijstersová (7-Belg.) 6:4, 6:4, Morigamiová (Jap.) - Čakvetadzeová (Rus.) 6:3, 6:4.
Semifinálové dvojice: Šuaj Pcheng - Pierceová (6-Fr.), Morigamiová - Sugijamaová (obě Jap.).

Reklama

Související témata: