Hlavní obsah

Švýcaři slavili s fandy ve Wawrinkově rodišti. Na přání Federera

Lausanne

Hrdinové jsou doma! Asi deset tisíc nadšených fanoušků přišlo přivítat švýcarské tenisty po jejich návratu z Francie, kde v neděli vybojovali historický triumf v Davisově poháru. Na přání Rogera Federera se oslavy prvního švýcarského vítězství v soutěži konaly v Lausanne, rodném městě jeho týmového kolegy Stana Wawrinky.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Oslavy švýcarského triumfu v Davisově poháru.

Článek

"Tohle je nezapomenutelná chvíle. Mám za sebou asi nejbláznivějších 24 hodin v kariéře," řekl shromážděným lidem Federer, který získal v neděli po výhře nad Richardem Gasquetem rozhodující bod.

"Po Turnaji mistrů jsem měl velké starosti, ale když Stan v pátek vyhrál, mohl jsem do toho pak jít více v klidu," uvedl držitel rekordních 17 grandslamových titulů, jenž po problémech se zády úvodní dvouhru v Lille s Gaëlem Monfilsem prohrál. V sobotu ale s Wawrinkou zvítězili v deblu a Federer pak vybojoval třetí bod.

I když se Federer po finále snažil nestrhovat veškerou pozornost na sebe a mluvil hlavně o týmu, švýcarská média oslavovala především jeho. "Vlastně už chybí jenom to, aby dokázal chodit po vodě," napsal list Neue Züricher Zeitung na adresu třiatřicetiletého tenisty, jenž do své sbírky přidal poslední chybějící velký úspěch.

"Je to velká čest hrát s Rogerem, nejlepším hráčem všech dob," vysekl dnes před fanoušky Federerovi poklonu také Wawrinka a kapitán týmu Severin Lüthi dodal: "Je to jako sen. Stále se ujišťuji, že je to pravda, že se nám to skutečně povedlo."

Krajanům na twitteru gratuloval k historickému úspěchu i šéf fotbalové federace Sepp Blatter.

Reklama

Související témata: