Hlavní obsah

Rozhodnuto! Nejkrásnějším tenisovým úderem roku je smeč Polky Radwaňské

Pětadvacetiletá polská tenistka Agnieszka Radwaňská triumfovala v anketě WTA o nejkrásnější úder letošního roku. Šestá hráčka světa předvedla parádní smeč v semifinále turnaje v kanadském Montrealu.

Nejlepší údery tenistek na okruhu WTA za rok 2014.

 
Článek

Možnost hlasovat o nejkrásnější úder tenisové sezóny měli minulý týden i fanoušci v anketě Sport.cz. Z finálové čtveřice mezi Eugenií Bouchardovou, Anou Ivanovičovou, Angelique Kerberovou a právě Agnieszkou Radwaňskou (v pořadí třetí video) přitom Polka ve výběru bezmála sedmi tisícovek respondentů obdržela jen 4,7 procenta, suverénně nejméně ze všech adeptek. Čtenářům Sport.cz se nejvíce líbila paráda v podání mladé Kanaďanky Bouchardové.

Fanoušci z celého světa ale měli na anketu WTA odlišný pohled. Pětadvacetiletá Polka v srpnu udivila diváky v Montrealu v závěru druhého setu zápasu s Ruskou Jelenou Makarovovou. Radwaňská nejdříve nezahrála úder u sítě tak, jak by si přála. Ruska se proto k balónku dostala včas a obloučkem se pokusila Radwaňskou přehodit. Rodačka z Krakova ovšem vytáhla technicky náročnou smeč přes hlavu, která neměla chybu.

Agnieszka Radwaňská triumfovala v soutěži o nejkrásnější úder v ženském singlu už podruhé za sebou. V roce 2013 uspěla po voleji z otočky na turnaji v Miami.

Výsledky ankety WTA o nejkrásnější úder roku 2014:
1. Agnieszka Radwaňská (45%)
2. Ana Ivanovičová (31%)
3. Eugenie Bouchardová (15%)
4. Angelique Kerberová (9%)

Reklama

Související témata: