Hlavní obsah

Agassi zvládl v Montrealu čtvrtfinálovou dohrávku

MONTREAL

Andre Agassi a Greg Rusedski zvládli na turnaji v Montrealu dohrávky čtvrtfinálových duelů, přerušených kvůli dešti, a utkají se spolu v boji o finále. Druhou semifinálovou dvojici tvoří na tenisovém turnaji série Masters Rafael Nadal s Paulem-Henrim Mathieuem.

Článek

Čtvrtý nasazený americký veterán Agassi vyhrál před nuceným ukončením zápasu nad Gastonem Gaudiem první set 6:3, v druhé sadě pak dnes Argentince porazil 6:4. Stejným skóre skončil i duel Rusedského se Slovákem Dominikem Hrbatým, přemožitelem Jiřího Nováka.

Ruská tenistka Anastasia Myskinová postoupila do finále turnaje ve Stockholmu a v neděli bude hrát o první titul v sezóně a jubilejní desátý v kariéře. Druhá nasazená hráčka akce dotované částkou 140.000 eur v dnešním semifinále porazila Francouzku Emilii Loitovou 3:6, 6:1 a 6:4.

Loňská vítězka Roland Garros bude ve finále bojovat se Slovinkou Katerinou Srebotnikovou. Pátá nasazená porazila turnajovou trojku Věru Duševinovou z Ruska po setech 6:0 a 7:5.

Tenistce Kim Clijstersové se v letošní sezoně nadmíru daří v zápasech s Ruskami. Belgičanka porazila v pátečním čtvrtfinále turnaje v Los Angeles čtvrtou nasazenou Naděždu Petrovovou 6:4 a 6:2 a vylepšila si bilanci s ruskými protivnicemi na třináct výher a jednu porážku.

Turnajová pětka Clijstersová letos Petrovovou porazila již počtvrté. "Všechny Rusky mají podobný styl, dávají velké rány a moc nechybují. To mi vyhovuje, snažím se je rozběhat ze strany na stranu a měnit rytmus," prozradila Clijstrsová svůj recept. V semifinále se utká s Italkou Franceskou Schiavoneovou.

MONTREAL
Dvouhra - čtvrtfinále:
Agassi (4-USA) - Gaudio (6-Arg.) 6:3, 6:4, Rusedski (Brit.) - Hrbatý (SR) 6:3, 6:4.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Black, Ullyett (4-Zimb.) - Bhúpathí, Damm (7-Indie/ČR) 6:3, 7:6 (9:7).
STOCKHOLM
Dvouhra - semifinále:
Myskinová (1-Rus.) - Loitová (Fr.) 3:6, 6:1, 6:4, Srebotniková (5-Slov.) - Duševinová (Rus.) 6:0, 7:5.
Čtyřhra - semifinále:
Loitová, Srebotniková (1-Fr./Slovin.) - Duševinová, Strýcová (3-Rus./ČR) 6:3, 6:0.
LOS ANGELES
Dvouhra - čtvrtfinále:
Dementěvová (3-Rus.) - Garbinová (It.) 6:1, 6:1, Schiavoneová (13-It.) - Martinezová (Šp.) 7:5, 6:4, Clijstersová (5-Belg.) - Petrovová (4-Rus.) 6:4, 6:2.

Reklama