Hlavní obsah

V Montrealu se o titul poprvé utkají Agassi s Nadalem

MONTREAL/LOS ANGELES

Soubojem mladého dravce Rafaela Nadala se zkušeným rutinérem Andrem Agassim bude finále turnaje série Masters v Montrealu. Vycházející hvězda světového tenisu a její stálice se utkají na okruhu ATP vůbec poprvé. Pětatřicetiletý Agassi postoupil do finále turnaje podruhé za sebou, před dvěma týdny v Los Angeles si připsal jubilejní šedesáté vítězství na okruhu.

Článek

Finálový duel Agassiho s Nadalem, jenž porazil po setech 6:4 a 7:5 Paula-Henriho Mathieua z Francie, byl snem pořadatelů i fanoušků. "Doufám, že mají všichni radost. Já už se mockrát do finále nedostanu," poznamenal s úsměvem Agassi.

Světová dvojka Nadal vyhrál letos osm turnajů včetně grandslamového Roland Garros, všechny však byly na antuce. Na tvrdém povrchu, jež je i v Montrealu, si devatenáctiletý Španěl zahrál o titul v březnu na jiném podniku Masters v Miami, podlehl však v pěti setech nejlepšímu hráči světa Rogeru Federerovi.  Vítěz kanadského turnaje získá z celkové dotace 2,2 miliónu dolarů 400 tisíc.

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová si letos poprvé zahraje o turnajový titul. Dvaadvacetiletá tenistka porazila v semifinále v Los Angeles třetí nasazenou Rusku Jelenu Dementěvovou 6:3 a 6:4 a v posledním duelu se utká s Kim Clijstersovou. Svou belgickou vrstevnici však ještě Hantuchová ze šesti pokusů ani jednou neporazila.

Rodačka z Popradu hrála naposledy finále na okruhu WTA před více než rokem v Eastbourne, čekání na titul tam však neukončila. Jejím jediným triumfem zatím zůstává výhra v Indian Wells z roku 2002. Hantuchová na cestě do finále vyřadila stejně jako Clijstersová dvě Rusky, čtvrtfinále však kvůli zranění Marie Šarapovové absolvovat nemusela.

MONTREAL
Dvouhra - semifinále:
Nadal (1-Šp.) - Mathieu (Fr.) 6:4, 7:5, Agassi (4-USA) - Rusedski (Brit.) 6:4, 6:4.
LOS ANGELES
Dvouhra - semifinále:
Hantuchová (SR) - Dementěvová (3-Rus.) 6:3, 6:4, Clijstersová (5-Belg.) - Schiavoneová (It.) 6:2, 6:4.

Reklama