Hlavní obsah

Šafářová s Pavláskem vstoupili do Hopman Cupu vítězně

Perth

Čeští tenisté Lucie Šafářová a Adam Pavlásek vstoupili vítězně do Hopmanova pohár. Na úvod soutěže smíšených párů v Perthu dnes porazili Kanaďany Eugenii Bouchardovou a Vaska Pospisila 2:1 na zápasy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lucie Šafářová slaví vítězství na archivním snímku

Článek

Základ k výhře položila Šafářová. Světová šestnáctka ukázala, že to letos míní s útokem na elitní desítku žebříčku vážně a sedmou hráčku světa Bouchardovou zdolala 6:0 a 6:4 za 68 minut. "To bylo perfektní. Tlačila jsem od prvního míče a je to ten nejlepší start do sezóny, jaký jsem si dokázala představit," řekla Šafářová.

Pak sice Pavlásek (240. v žebříčku ATP) prohrál podle očekávání s Pospisilem 6:7 a 2:6, ale závěrečné smíšené čtyřhře Češi dominovali. Pavlásek hrál výborně na síti, s Šafářovou se dobře doplňovali a zvítězili 6:4 a 6:2.

"Adam pomoc nepotřeboval, hrál výtečně," ocenila Šafářová dvacetiletého tenistu v rozhovoru na kurtu. "Jsem rád, že jsme to zvládli," dodal Pavlásek.

Ve skupině A se Češi ještě střetnou v úterý s Itálií a ve čtvrtek s USA, za které hraje i světová jednička Serena Williamsová. Vítěz skupiny postoupí do finále.

Hopmanův pohár v Perthu:
Skupina A:
ČR - Kanada 2:1
Šafářová - Bouchardová 6:0, 6:4
Pavlásek - Pospisil 6:7 (5:7), 2:6
Šafářová, Pavlásek - Bouchardová, Pospisil 6:4, 6:2
Skupina B:
Polsko - Austrálie 3:0
A. Radwaňská - Dellacquaová 6:2, 6:3
Janowicz - Ebden 3:6, 7:5, 6:0
A. Radwaňská, Janowicz - Dellacquaová, Mitchell 8:4

Reklama

Související témata: