Hlavní obsah

Šafářová, Pavlásek - S. Williamsová, Isner 3:6, 3:6Čeští tenisté prohráli s Američany i mix a do finále Hopman Cupu nepostoupili

Aktualizováno

Čeští tenisté prohráli v posledním utkání skupiny A Hopmanova poháru s USA 0:3 a o titul si nezahrají. Lucie Šafářová nejprve po velké bitvě podlehla v australském Perthu světové jedničce Sereně Williamsové 3:6, 7:6 a 6:7. Brněnská rodačka ani na devátý pokus fenomenální Američanku neporazila. Nedařilo se ani Adamu Pavláskovi, který nestačil na Johna Isnera. Soupeři podlehl 6:7 a 4:6. Přes porážku měli Češi stále naději na účast ve finále, museli však bezpodmínečně uspět v závěrečné smíšené čtyřhře. Jenže to se nestalo, Američané ovládli mix po setech 6:3, 6:3.

Foto: Jirka G. Novák , Sport.cz

Česká tenistka Lucie Šafářová podlehla na Hopmanově poháru po obrovské bitvě Sereně Williamsové.

Článek
Fotogalerie

Tým USA museli k jistotě startu ve finále vyhrát 3:0. Pokud by zvítězil 2:1, rozhodovalo by se na základě vyhraných setů a případně i gamů. Tato kritéria by hrála ve prospěch Čechů, Američané však soupeře do finále nepustili.

Šafářová prohrála po dvouapůlhodinové bitvě

Velmi blízko bodu byli Češi hned v úvodní dvouhře. Šafářová s Williamsovou předvedly nejlepší zápas turnaje. Tvrdé výměny diváky zvedaly ze sedadel, obě tenistky dobře podávaly a trefovaly vítězné míče. Po ztracené první sadě Šafářová vládla té druhé, už vedla 5:2, ale o hru později nevyužila setbol a o prodloužení zápasu rozhodla až v tie breaku, který získala jasně 7:1.

V rozhodující třetí sadě si obě hráčky držely podání. První brejk se povedl Šafářové v jedenáctém gamu setu a za stavu 6:5 podávala na vítězství. Williamsová ale přidala na razanci, nepustila soupeřku k mečbolu a vynutila si tie break. V něm dokázala Šafářová odvrátit po skvělé výměně, v které maximálně riskovala, první mečbol, ale při druhém poslala míč do autu, což potvrdilo i "jestřábí oko".

"Lucie hrála fantasticky," ocenila Williamsová v rozhovoru na dvorci Šafářovou po bitvě, která trvala přes dvě a půl hodiny. "Já se nikdy nevzdávám a bojuju až do konce," dodala Američanka.

Pavlásek se Šafářovou prohráli mix

Dvacetiletý Pavlásek, až 239. hráč světa, který v minulém utkání porazil devatenáctého hráče žebříčku ATP Fabia Fogniniho, se o další překvapení nepostaral. Na drtivý servis Isnera (18. v pořadí ATP) nenašel odpověď. Hrál sice vyrovnaně, ale o první sadu přišel v tie breaku a druhou po jediné ztrátě servisu ve třetí hře.

Ve smíšené čtyřhře se oba páry dobře bavily. Šafářová rozesmála publikum, když si před příjmem Isnerova servisu stoupla na stoličku podavače míčů. Češi v každém setu na začátku ztratili podání a už nedokázali stav zvrátit.

V prvním utkání dne Kanaďané porazili Itálii 2:1, ale prohraná smíšená čtyřhra je připravila o šanci na finále. Eugenie Bouchardová a Vasek Pospisil si připsali bezproblémové dvousetové výhry, ale závěrečný mix zvládl lépe pár Flavia Pennettaová, Fabio Fognini.

Tenisový Hopmanův pohár smíšených dvojic v Perthu (tvrdý povrch):
Skupina A:
Kanada - Itálie 2:1
Bouchardová - Pennettaová 6:3, 6:4
Pospisil - Fognini 6:0, 6:3
Bouchardová, Pospisil - Pennettaová, Fognini 6:3, 3:6, 7:10
ČR - USA 0:3
Šafářová - S. Williamsová 3:6, 7:6(1), 6:7(6)
Pavlásek - Isner 6:7(4), 4:6
Šafářová, Pavlásek - S. Williamsová, Isner 3:6, 3:6
Konečná tabulka:
1.USA37:214:82
2.Kanada35:411:82
3.ČR35:411:92
4.Itálie31:86:170

Reklama