Hlavní obsah

Rozhodovalo pár míčků, litovala Šafářová po dramatické bitvě s Williamsovou

Perth

Bylo to zatraceně blízko. Tak, jako snad nikdy předtím. Podeváté v kariéře se česká tenistka Lucie Šafářová postavila na kurtu proti suverénní Sereně Williamsové a v zápase letošního Hopman Cupu v Perthu sahala po historicky první výhře. V třísetové bitvě ale nakonec podlehla americké hrající legendě 3:6, 7:6, 6:7.

Foto: Jirka G. Novák, Sport.cz

Česká tenistka Lucie Šafářová (vlevo) a Američanka Serena Williamsová před začátkem zápasu.

Článek
Fotogalerie

„Bylo to určitě jedno z nejtěsnějších utkání, které jsme spolu kdy hráli. Škoda, že to nevyšlo, bylo to opravdu blízko," litovala těsně po utkání Lucie Šafářová v rozhovoru s českými novináři. „Celé to bylo o jednom, možná o dvou míčích, které by nakonec převážily na mou stranu," řekla smutně.

V prvním setu dominovala americká tenistka, která vyhrála úvodní sadu poměrně snadno 6:3. Před začátkem dalšího dějství se Šafářová na své lavičce pořádně protahovala a zdálo se, že není úplně v pohodě. „Trochu mě tahal zadní stehenní sval, ale nebylo to nic vážného," prozradila.

Že je opravdu fit, ukázaly následující minuty. V zaplněné Perth Areně předváděla česká reprezentantka skvělý tenis a dostala se až do vedení 5:2. Zarputilá Williamsová ovšem jen tak nesložila zbraně, brzy se vrátila do zápasu a druhý set nakonec ztratila až v tie breaku.

„Nikdy se nevzdávám. Už tolikrát jsem byla ve svém životě a na tenisovém kurtu dole, ale vždy bojuji jak nejlépe dovedu," řekla po zápase Serena Williamsová. „Lucie hrála opravdu moc dobře a agresivně, trefila hodně vítězných míčků. Mohla bych se od ní učit tréninkové píli," vysekla americká hvězda poklonu české soupeřce.

Šafářová: Skvělé drama se špatným koncem

Na večerní duel se přišla na bývalou světovou jedničku podívat velmi slušná návštěva a mezi diváky nechyběla spousta příznivců vybavených českými vlaječkami. „Přišlo hodně českých fanoušků a myslím, že viděli dobrý zápas. Bylo to skvělé drama. Škoda, že se špatným koncem," děkovala Šafářová na dálku příznivcům z Česka.

Diváci si opravdu přišli na své - vývoj rozhodující třetí sady se přeléval z jedné strany na druhou. Brněnská rodačka vedla v závěru 6:5, dostala se do vedení i v tie breaku, ale nakonec musela sklonit hlavu před zkušenější soupeřkou. Po dvou hodinách a 40 minutách! „Ale můj nejdelší zápas to nebyl, se Šarapovovou jsem jednou hrála přes tři hodiny," upozornila.

Situace v české skupině byla před čtvrtečními zápasy pořádně zamotaná. Kromě Američanů a Čechů mohli obsadit první příčku zaručující finále také Kanaďané. Rozhodovat mohl i počet vyhraných setů. „My jsme to ale nijak nerozebírali. Prostě jsme si řekli, že do toho půjdeme s tím zápas vyhrát a nebudeme spekulovat, co by nám mohlo stačit," uzavřela Šafářová.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori