Hlavní obsah

V. Williamsová - Wozniacká 2:6, 6:3, 6:3Venus Williamsová vyhrála v Aucklandu, Šarapovová v Brisbane. Hopmanův pohár patří Polsku

Aktualizováno

Venus Williamsová vyhrála tenisový turnaj v Aucklandu, kde ve finále přehrála nejvýše nasazenou Dánku Caroline Wozniackou 2:6, 6:3, 6:3. Venus Williamsové je 34 let a pouze Billie Jean Kingová, Kimiko Dateová-Krummová a Martina Navrátilová dokázaly ve vyšším věku získat na okruhu WTA titul z dvouhry. Maria Šarapovová vyhrála tenisový turnaj v Brisbane. Ve finále porazila srbskou tenistku Anu Ivanovičovou 6:7, 6:3, 6:3 a získala 34. titul. Hopmanův pohár v Perthu vyhráli poprvé polští tenisté. Agnieszka Radwaňská a Jerzy Janowicz ve finále porazili Američany 2:1, rozhodla smíšená čtyřhra.

Foto: Nick Reed, ČTK/AP

Venus Williamsová slaví triumf v Aucklandu.

Článek

Renata Voráčová ve finále čtyřhry neuspěla. S Japonkou Šuko Aojamaovou hladce podlehly nejvýše nasazeným Italkám Saře Erraniové a Robertě Vinciové 2:6, 1:6.

Po bitvě bývalých světových jedniček se Williamsová radovala z 46. titulu v kariéře. Začátek se jí přitom nepovedl, přišla o pět her za sebou a záhy i o první set. Dokázala však vyrovnat a třetí sadu rozhodla brejkem v třetím gamu. S Wozniackou má bilanci 6:1.

Halepová vyhrála v Šen-čenu

Nejvýše nasazená rumunská tenistka Simona Halepová vyhrála turnaj v Šen-čenu a připsala si devátý triumf na okruhu WTA. V souboji o titul zdolala semifinálovou přemožitelku Petry Kvitové Timeu Bacsinszkou ze Švýcarska dvakrát 6:2.

Třiadvacetiletá světová trojka Halepová kráčela za vítězstvím nad 47. hráčkou žebříčku sebejistě. Ve finálovém utkání nečelila ani jednomu brejkbolu a ukončila ho za pouhých 62 minut. Nejtěžší zápas na turnaji tak paradoxně odehrála hned v úvodním kole, kdy s Němkou Annikou Beckovou musela bojovat o postup v rozhodující třetí sadě.

V Brisbane zvítězila Šarapovová, Federer si připsal 999. výhru

Brisbane 10. ledna (ČTK) - Maria Šarapovová vyhrála tenisový turnaj v Brisbane. Sedmadvacetiletá Ruska ve finále porazila další bývalou světovou jedničku Anu Ivanovičovou ze Srbska 6:7, 6:3, 6:3 a získala 34. titul na okruhu WTA.

V rozhodující třetí sadě vedla současná světová dvojka Šarapovová už 3:0, Ivanovičová jí sice rovněž sebrala podání, ale o svůj servis pak přišla ještě dvakrát. Na esa srbská tenistka zvítězila 13:10, odvrátila dva mečboly, přesto s Ruskou po více než dvouapůlhodinovém boji podesáté v kariéře prohrála.

V mužské dvouhře postoupil do finále Roger Federer a jediné vítězství ho dělí od tisícovky vyhraných zápasů v kariéře. Úspěch číslo 999 si třiatřicetiletý Švýcar připsal v semifinálovém utkání s Bulharem Grigorem Dimitrovem, kterého hladce vyřadil po setech 6:2, 6:2. V neděli se o titul utká s Kanaďanem Milosem Raonicem.

Sedmnáctinásobný grandslamový šampion Federer má s Raonicem vysoce aktivní bilanci 7:1. Kanaďan však v Brisbane také potvrdil formu, když v semifinále zdolal turnajovou dvojku Keie Nišikoriho z Japonska. V zápase s třemi tie-breaky nastřílel finalistovi US Open 34 es.

Přes tisícovku zápasů vyhráli pouze Jimmy Connors a Ivan Lendl. „Je to cíl pro sezonu, takže na to vlastně mám ještě spoustu času," prohlásil Federer s úsměvem o tisící výhře. „No, bezpochyby je to velké číslo a já bych ho moc rád dosáhl už zítra, tím spíš, že je to finále. A jestli ne zítra, tak na Australian Open," dodal.

Hopman Cup pro Poláky

Američané postoupili ze skupiny do finále Hopmanova poháru díky čtvrteční výhře nad českou dvojicí Lucie Šafářová, Adam Pavlásek, ale sedmý titul nepřidali. Světová jednička Williamsová totiž po porážce s Kanaďankou Eugenií Bouchardovou nezvládla ani zápas s Radwaňskou a rozhodující třetí set prohrála hladce 1:6.

Radwaňská nastoupila proti osmnáctinásobné grandslamové vítězce Williamsové podeváté a poprvé uspěla. "Jsem šťastná, že jsem se po tom druhém setu zase dokázala zlepšit. Taková výhra vždycky potěší a dodá sebevědomí," řekla nová svěřenkyně trenérky Martiny Navrátilové.

Isner sice vyrovnal na 1:1, ale Poláci si po loňské finálové prohře s Francií už tentokrát nenechali vítězství vzít. V závěrečném mixu porazili americký pár ve dvou setech.

Tenisový turnaj žen v Aucklandu (tvrdý povrch)
Dvouhra - finále:
V. Williamsová (3-USA) - Wozniacká (1-Dán.) 2:6, 6:3, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Erraniová, Vinciová (1-It.) - Aojamaová, Voráčová (4-Jap./ČR) 6:2, 6:1.
´Tenisový turnaj žen v Šen-čenu (tvrdý povrch)
Dvouhra - finále:
Halepová (1-Rum.) - Bacsinszká (8-Švýc.) 6:2, 6:2.
Tenisový turnaj mužů a žen v Brisbane (tvrdý povrch):
Muži:
Dvouhra - semifinále:
Federer (1-Švýc.) - Dimitrov (4-Bulh.) 6:2, 6:2, Raonic (3-Kan.) - Nišikori (2-Jap.) 6:7 (4:7), 7:6 (7:4), 7:6 (7:4).
Ženy:
Dvouhra - finále:
Šarapovová (1-Rus.) - Ivanovičová (2-Srb.) 6:7 (4:7), 6:3, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Hingisová, Lisická (Švýc./Něm.) - Garciaová, Srebotniková (4-Fr./Slovin.) 6:2, 7:5.
Tenisový Hopmanův pohár v Perthu - finále:
Polsko - USA 2:1
A. Radwaňská - S. Williamsová 6:4, 6:7 (3:7), 6:1
Janowicz - Isner 6:7 (10:12), 4:6
A. Radwaňská, Janowicz - S. Williamsová, Isner 7:5, 6:3.
Tenisový turnaj mužů v Čennaí (tvrdý povrch, dotace 458 400 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Bedene (Slovin.) - Bautista (3-Šp.) 3:6, 6:3, 7:6 (10:8)
Wawrinka (1-Švýc.) - Goffin (4-Belg.) 7:5, 6:3

Reklama

Související témata: